AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2019 / Nationale CD Indoor 2019 / Verslag D-Spelen

Oogst D-Spelen: vijf medailles en twee clubrecords

Sparta nam zaterdag met zestien atleten deel aan de indoor D-Spelen. Dat leverde vijf medailles op en bovendien ook nog twee clubrecords.

De oogst van vijf medailles werd binnengehaald door twee Jongens D2: Bryan Duff en Angelo de Nooijer. Bryan zorgde voor het grootste Sparta-succes door de finale van de 60 meter horden te winnen in 9,32 seconden. Hij moest er wel diep voor gaan, het verschil met nummer was twee slechts 0,12 seconden. In de halve finale had Bryan het clubrecord op dit onderdeel scherper gesteld en gebracht op 9,24 seconden. Het oude record was Robin Spoor, die op de dag af zes jaar eerder 9,32 liet noteren.

Voor de hordenfinale had Bryan bij het kogelstoten het zilver in de wacht gesleept. Hij moest zijn meerdere erkennen in Aaron Ponne van SAV: 12,16 om 11,17 meter.

Het spektakelstuk van de mooie atletiekdag was de finale van de 60 meter voor Jongens D2, waarin Sparta met Bryan Duff en Angelo de Nooijer twee kansen op het goud had. Het werd uiteindelijk zilver voor Bryan en brons voor Angelo, omdat Jozuah Rivierre van PAC in 7,85 seconden net iets eerder over de finishlijn stormde. In de series had Bryan het clubrecord al afgepakt van Jonathan Pronk (uit 2016) door de 60 meter in 7,88 meter af te raffelen. Angelo liet eveneens zien over uitstekende vorm te steken door in zijn eerste race van de dag 7,89 neer te zetten. Voor de Sparta-sprinters betekende dat de tiende (Bryan) en twaalfde (Angelo) plaats op de nationale ranglijst aller tijden. Een formidabele race van beiden!

Brons op de 60 meter was niet Angelo’s enige topprestatie. Bij het verspringen zweefde hij in zijn laatste poging van de finale naar 5,06 meter. Het leverde hem een fraaie en verdiende zilveren medaille op, slechts zes centimeter van het goud verwijderd.

Vrijwel alle Spartanen toonden het juiste moment hun beste vorm en dus sneuvelden er talloze geel-zwarte pr’s. Onder meer door Charissa Boeters die in de finale van het verspringen bij de Meisjes D2 4,65 meter neerzette: goed voor de vierde plaats, maar net niet voldoende voor een medaille en ook niet voor een clubrecord, dat blijft staan op 4,70 meter.

Charissa Boeters, Sanne Hogendorp en Johanna Burchett haalden de halve finale op de 60 meter horden; Johanna drong evenals Olivia Stols en Dominique Tongambou Bouene ook op de 60 meter door tot de halve eindstrijd, maar een plaats in de finale bleef net buiten hun bereik.