AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2019 / Nationale CD Indoor 2019 / Verslag C-Spelen

Zilver voor Franziska Burchett op C-Spelen

Franziska Burchett heeft op de C-Spelen in Apeldoorn zilver behaald op de 60 meter indoor. Het was de enige medaille die Sparta zondag mee terugnam naar Den Haag.

Franziska werd in september op de 60 meter bij de D-Spelen outdoor tweede, achter Isabel van den Berg van Phanos. Een half jaar later in het Omnisports in Apeldoorn was er aan die krachtsverhouding niets veranderd. Weer werd Isabel kampioen, met een schitterende tijd van 7,91 seconden en liet Franziska wederom zien dat ze in haar leeftijdscategorie de op één na snelste atleten van Nederland is. Daarvoor moest ze wel diep gaan. Twintig minuten na de finale van de 60 meter horden, waarin ze zevende werd, diende ze al aan te treden voor de beslissing op de sprint. Met een uiterste krachtsinspanning kwam ze tot 8,09 seconden, een fractie boven haar eigen pr van 8,05 en net voldoende om nummer drie Jessy Gravenbeek van PAC (8,11) voor te blijven.

Van de overige tien Spartanen die aan de C-Spelen deelnamen, haalden Nikki Docter op de 60 meter horden en Faith Abu op de sprint de halve finale. Nila Knoester (achtste op de 1500 meter) en Jasmijn Bakker (negende op de 800 meter) schaarden zich op hun onderdeel bij de beste tien. De 4x50 meter leverde onze Meisjes C1 bijna een medaille op. Helaas telden voor het eindklassement ook de prestaties van de C2-meisjes mee en daardoor viel Sparta net buiten de prijzen.