AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2019 / Kerkpolderloop / Verslag

Verslag van de Kerkpolderloop

Verslag van de Kerkpolderloop op 14 juli 2019 in SC Allround

Vandaag vertrokken we vroeg naar Delft voor de tweede editie van de Kerkpolderloop te Delft. Deze startte echter niet vanaf partycentrum Onder ons maar vanaf het sportcomplex iets verderop. We kwamen redelijk doorweekt met de fiets aan en het was niet bepaald warm door de combi van regen en wind met de korte wielrenbroek. Het was er behoorlijk druk deze keer en zou zelfs een zogenaamd record aantal deelnemers bevatten. Er liepen vele bekenden waaronder Spartanen Ellen en Erik Melse. Ook blogger Fred was er traditiegetrouw bij en wij begonnen ons na het omkleden alvast goed in te lopen op de nabijgelegen parkeerplaats. Spartanen Karin, Harry, Hans en Richard liepen daar ook gezellig mee in.

Ik had me voor de start al van voren gestationeerd toen er een aantal andere lopers voor me gingen staan. Dit zou wel wat oponthoud geven na de start en ik had daardoor al gauw een flinke inhaalslag te maken. De route was nu tegen de klok in ipv mee. Van plek 30 liep ik al snel op plaats tien toen we na een bocht aan de lange rechte weg begonnen. En meer passeerde ik er tot op de toen derde plaats. Na een kilometer of twee moesten we keren bij het gemeentehuis van Schipluiden om dezelfde lange route terug te maken.

Aan de overkant zag ik alle achterblijvers lopen en het tempo zat er bij mij goed in. De eerste twee lopers kon ik echter niet naderen en van achteren kwamen toch twee jonge snelle gasten mij voorbij. Ik besloot om zo lang mogelijk achter ze te blijven plakken als mogelijk is. We sloegen later rechtsaf het park in nabij partycentrum Onder Ons en ik kon ternauwernood volgen. Langzaam ontstond er toch een gat tussen de twee lopers en ik. Nog even over een paar zandpaden met zowel schelpen als klinkers en we waren vlakbij de finish. Sprinten en zoveel mogelijk bewegen met de armen zoals Mulay altijd zegt en ja hoor ik kwam binnen in 18:15 minuten. Dat is maar liefst 15 secondes sneller dan de vorige week. De jonge lopers voor mij waar kennelijk voor het merendeel van de Rotterdamse atletiekvereniging Pac en de snelste liep rond de 17 minuten.
Marlon was mooi gefinisht in 20:13 minuten en dat is zeker ook een mooie prestatie.

Bedankt Mulay voor alle uitstekende trainingen die ons zover heeft gebracht en brengt.

Groetjes Master Mattijs

Gerelateerde content