AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2019 / C-Spelen / Verslag

Zilver voor Franziska Burchett op C-Spelen

Franziska Burchett heeft zaterdagmiddag op de C-Spelen de zilveren medaile op de 80 meter gewonnen.

Franziska rolde zonder veel moeite door de voorronde en de halve finale, die ze met een persoonlijk record (10,23 seconden) afsloot. In de finale ging voor de eerstejaars C-juniore van Sparta nog een streepje sneller: ze kwam  na een overtuigende race met een zeer sterke laatste 20 meter als tweede over de streep in 10,20 seconden, vlak achter de kampioene Ama van Bussel van Haag Atletiek. Met haar finaletijd naderde ze het clubrecord van Maayke Tjin A-Lim, die in 2013 de recordtijd van 10,14 op de klok zette. Helaas moest ze op zondag afzeggen voor de 150 meter vanwege een lichte blessure.

Sparta vaardigde tien atleten naar de C-Spelen af, waarvan negen eerstejaars. Dat was de grootste delegatie in vele jaren. Bij de jongens haalde Jonathan Walta de finale van het hinkstapspringen, hij werd achtste met 10,96 meter. De meisjes-estafette greep op de 4x80 meter net naast een medaille: hun 42,40 seconden was de beste Sparta-tijd in de afgelopen drie jaar en bleek goed voor de vijfde positie.

Vrijwel alle Spartanen gingen huiswaarts met ten minste één pr. Het komende jaar moet blijken of ze de stap kunnen zetten van deelnemen naar strijden om finaleplaatsen en ereprijzen.

Gerelateerde content