AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2018 / NK Atletiek Junioren / Verslag

Twee keer zilver, één keer brons op NK

De delegatie van Sparta op het NK voor AB-junioren was dit weekend klein, maar leverde wel drie medailles op. Zes junioren kwamen namens Sparta in actie in Emmeloord waar het NK werd gehouden op de baan van NOP. 

Afgelopen vrijdag pakte Brett Duff zilver bij het hinkstapspringen bij de Jongens B. Met 13,38 meter bleef hij 46 centimeter van de eerste plaats. Nadeel voor Brett was dat hij in korte tijd drie keer een 100 meter moest lopen (uiteindelijk vijfde plaats in de finale) en zes hinkstapsprongen. Dat hij niettemin op beide onderdelen bij de vijf besten van Nederland hoort, was een knappe prestatie.

Netanel Dorothea ging met de vijfde tijd naar de finale van de 400 meter bij de Jongens A. Daarin steeg hij met 50,40 seconden boven zichzelf uit, hetgeen goed was voor een fraaie tweede plaats. Op de 100 meter strandde Netanel in de halve finale met een schitterende tijd: 11,07 seconden. Dat was goed voor de vijfde tijd op de aller tijden-ranglijst van Sparta's Jongens A. 

Martijn Geerts pakte bij de Jongens A bij het hinkstapspringen de bronzen medaille met een nieuw pr: 13,60 meter. Martijn maakte het spannend, want pas in zijn zesde (en laatste sprong) klom hij van de vierde plaats op naar een medaille. Zijn prestatie betekent de vijfde plaats op de ranglijst aller tijden van Sparta's Jongens A.