AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2016 / Uithoorns Mooiste / Verslag

Verslag van de Uithoorns Mooiste

Verslag van de Uithoorns Mooiste op 31 januari 2016 in Uithoorn

Gisterenochtend verzamelden wij ons vroeg vlakbij de baan van Sparta Den Haag om met twee auto’s richting Uithoorn te rijden. Micheal, Michael en Mebrathom reden met mij mee en achter ons aan ging Stef mee samen met Mulay.

De organisatie had Mulay op de hoogte gesteld over het dit jaar debuterende parcours en volgens hen was dit een behoorlijk snelle. De praktijk zou echter toch anders uitwijzen.

Daar aangekomen hielp ik na het invullen en betalen va mijn startnummer Michael met het invullen van zijn inschrijfformulier omdat hij de taal nog niet helemaal machtig is. Na dit alles voegden wij ons op de bank vlakbij het winnaarspodium in de grote kantine van de voetbalvereniging Legmeervogels. Wat een machtige organisatie was daar aanwezig en heel goed georganiseerd zoals altijd bij het Zorg -en Zekerheidcircuit.
Het was bomvol in de kantine en wij maakten wat foto’s van elkaar en concentreerden ons op wat komen zou.
Micheal is een geweldig talent en zou weleens hoog kunnen komen in de resultaten maar ook bij deze loop is er geen gebrek aan talent van de concurentie. Daarnaast zijn er ook verwachtingen bij Mebrathom en de zoals wij zeggen 2e Michael.

Toen we naar buiten liepen zagen we vele mensen al inlopen op de kleine atletiekbaan maar wij kozen er voor om om een nieuw kunstvoetbalveld heen in te lopen. De koude wind was voelbaar en het begon ook nog eens te regenen. Echt warm werd ik niet van het warmlopen dus mar nu moesten we toch richting start gaan. Eerst de broeken uit en haastig na het afgeven van jasje in het tasje aan Mulay voegde ik me tussen de mensenmassa voorin.
We vertrokken en ik zag in de bocht dat Mebrathom een stukje voor Micheal liep. “Oh jee”, dacht ik bij mezelf. Als dat maar goed gaat! De 2e Michael hield zich wat meer in en ik zelf bouwde het rustig op.
De wind was al voelbaar op de lange rechte en open stukken dus het was geen overbodige luxe om zoveel mogelijk in de luwte van een groep te lopen. Voor me liep een groep met eerste dame en bekende Westlandse loopster Marlies Jongerius maar helaas miste ik de kracht om bij hen aan te sluiten. Er zaten een aantal moeilijke bochten in en na ongeveer 8 km splitsten de 10 Engelse mijllopers zich van de 10 km lopers. Een aantal lopers waaronder 2e Michael liepen hier helaas verkeerd waardoor ze tijd verloren.

Bij de 5 km zag ik dat ik rond de 19 minuten liep en toen wist ik wel hoe laat het was. Het zou geen toptijd worden. Tot overmaat van ramp kwam er ook nog een moeilijke passage over een steile brug met de aanloop daar naar toe haakse bochten waardoor je kon uitglijden. Dit kostte me veel tijd en met mij vele lopers.
Zoals altijd sprintte ik op het einde alsof mijn leven er vanaf hing maar het werd een tijd in de buurt van de 39 minuten. Maar liefs 2 minuten langzamer dan twee jaar geleden op het oude parcours. Het bleek dat vele anderen er ook last van hadden maar Rijswijker en topper Mike Teekens won de wedstrijd mooi in 31:23( een nieuw parcoursrecord). De 1e Micheal die helaas ook een stukje verkeerd liep zat vlak achter de nummer twee maar behaalde toch heel netjes de derde plaats in een PR voor hem zelf van 33:13 minuten. Proficiat!!
Mebrathom was terug gezakt maar liep m toch mooi uit in 37:06 minuten. Ook verkeerd gelopen misschien? De tweede Michael werd wel enorm de dupe van het verkeerd lopen en eindigde achter mij in 39:32 minuten.
Zonde zeg.
Sterk gelopen van Stef ook in een tijd van 41:56 minuten . Voor hem liep van Sparta trouwens Peter de Graaff in 40 :55 minuten.

Zelf zie ik het maar als een leerproces en een goede aanloop naar de marathon op 10 april en dat betekent nog maar twee maanden.
We zien alles in vertrouwen tegemoet.

Bedankt trainer Mulay

Groetjes Master Mattijs