AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2016 / Pinkstermeerkamp 2016 / Verslag

Justin derde bij Pinkstermeerkamp

Verslag

Justin Van Dooren (D1) deed tijdens het pinksterweekend mee aan zijn eerste zevenkamp : de Pinkstermeerkamp voor junioren in Amstelveen. Er namen 22 jongens junioren D1 vanuit het hele land deel.

Justin begon goed aan het eerste onderdeel, de 80m, met een PR van 11.10s, goed voor een 3e plaats. Bij het verspringen werd hij 8e met een afstand van 4.06m. Dan volgde een eerste moeilijk onderdeel voor hem, het speerwerpen. De eerste keer dat hij dit nieuwe onderdeel deed tijdens een wedstrijd had hij drie ongeldige pogingen, dus was het toch spannend of het deze keer wel zou lukken. Maar Justin bleef rustig, beperkte zich tot een veilige drie pas aanloop, en had drie geldige pogingen, met als beste 24,23m, goed voor weer een 8e plaats. Op het einde van de eerste dag stond hij op een mooie 4e plaats algemeen.

De tweede dag begon met zijn moeilijkste nummer, de 80m horden. Ondanks de trainingen bij Denny blijft dit moeilijk voor Justin, die nog steeds meer aan hordenspringen doet (met vijf passen tussen de hordes) dan aan hordenlopen (met drie passen tussen de hordes). Een 16e plek was dan ook het resultaat, met een tijd van 16,73s, wel een PR, en na eerst een valse start te hebben veroorzaakt. Hierdoor zakte hij in de tussenstand naar de 5e plaats. Vervolgens was er het hoogspringen, waar hij driemaal net faalde op 1.39m, en tevreden moest zijn met 1.34m, goed voor een 6e plaats. Hij behield wel zijn 5e plaats in de tussenstand. Bij het kogelstoten deed hij het zeer goed, met drie pogingen boven zijn PR, met als beste 9.04m, goed voor een 2e plaats. Hierdoor klom hij naar de 4e plaats in de tussenstand. Tijdens de afsluitende 1000m nam hij onmiddellijk de kop en hield een egaal tempo aan tot aan de finish, waar hij in de sprint nog net geklopt werd. Met een tijd van 3.20 sprokkelde hij echter ruim voldoende punten om in de eindstand op te schuiven naar het podium, met een totaal van 3220 punten