AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2016 / Havenloop / Verslag

69e Havenloop

De oudste stratenloop van Nederland wordt dit jaar voor de 69ste keer gehouden.

Op Konings dag gaan merendeel van de mensen naar vrijmarkten en oranje festivals. Wij lopen dan traditioneel als het kan de Haven loop in Vlaardingen.

Dit jaar gingen ... van team Mulay ,Marlon,Mattijs,Michael Megos,Issak,Balca en trainer Mulay ,Micheal Gebrehiwet ging dit keer als support mee,die was een beetje ziekjes ,beterschap Micheal !

We hadden om 10:30 bij Av Sparta afgesproken,waar we met de auto naar Vlaardingen reden. In Vlaardingen,we waren lekker vroeg en was het nog lekker rustig,dus we kon auto,dus vlak bij parkeren. We waren gewoon de eerst die bij de kleedlocatie en kon ons startnummer vlot ophalen. Dit keer ging ik met dunne schoentjes aan lopen,wat het parkoers,was nou niet echt uitnodigend om op blote voet over kinderkopjes(klein vierkanten stenen) ...hard te gaan lopen,zat allemaal kieren en oneffenheden op het parkoers. We deden de warming up onder Mulay ziende oog ;-) In de sporthal,beentje omhoog en relaxen,na een kwartiertje, liep we heel rustig in rekoefeningen enz. Het werd al lekker druk en kwam al wat bekende gezichten tegen.Leuk om ze weer eens te zien. Om 13:15

was te start,maar het begon nog even te hagelen en te regen dus nog even gewacht dat het droog weer. Ik had het vermoeden dat het dit jaar niet heel er druk zal worden,bij de start stond misschien maar iets van honder man en paar dames,heel jammer. Ik denk dat heel veel mensen door het slechte weer voorspelling we blijven wel tijd...haha. Toeschouwers waren wel ruim aanwezig langs het parkoers. We kregen nog even te horen om goed op te letten voor drempels en een dat de 5 km 4 rondes moeten lopen en de 10 km 8 rondes om de jachthaven. De startpistool ging en weg gingen , Michael Megos,Issak,liep als snel van me weg,ik had zo rustig starten we moeten 8 rondes lopen.Mattijs had tocht nog last van zijn rug en was verstandig om toch niet gaan lopen en was deze dag de fotograaf !! Gelukkig was het droog geworden en kwam zelf de zon door. Bij de start en finish... stonden Walter,Renata,Ingrid in het oranje met toeters en bellen ...aan te moedigen bedankt voor de leuke support! Dat was ronden 7 ,ik wist niet of ik nou nog een ronden moest lopen en liep naar recht op over de finish mat te gaan voor de tijd,maar Mulay mijn trainer zij ..nog een ronde te gaan,dus nog even een tandje er op en gaan,ik had redelijk wat hardlopers in gehaald was het van 5 km,of 10 km ,zelf werd ik ook een gedubbeld door mijn team genoot Michael Megos ...gefeliciteerd, die door een fout van de twee koplopers 1ste werd,en de snelste lopers Patrick Kwist en oud team genoot.... Stan Stanislas werden door dat ze een ronde te weinig gelopen had 4de en 5de!!! Ik kwam in een tijd van 43:59 over de finish, Michael Megos ronde 33 min,Issak...liep ook weer heel erg goed ,goed opgebouwd Issak ,Balca die ook toch altijd weer zijn rondjes kan lopen liep ook erg goed!

Ook zeker hebben de andere spartanen die gelopen hebben in Vlaardingen het geweldig gedaan ,Jia-Lian Yin werd 1ste op de 5 km! ....geen spartaan,Augusta werd bij de dames 2de gefeliciteerd! En Michel de Maat van Runningpoint werd 2de bij de heren.

Al met al weer een geslaagd dagje! Na afloop van de prijsuitreiking ,zijn weer lekker naar ons vasten plekje de Marokkaanse Lunchroom & Banketbakkerij BAB Mansour !

waar we lekker een bakkie koffie en een msem met honing gingen eten,altijd gezellig om daar te wat te eten en relaxen. Nu weer even richten op mijn volgen wegwedstrijd,trail staan nu even op een laag pitje, maar in ergens in juni ,ga ik het zeker weer oppakken …. ultra,s afstanden komen er aan,ook weer de langen duurlopen opgepakt. Bedankt Mulay voor goeie steun bij de wedstrijden en trainingen !!

Marlon van groep team Mulay