AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2016 / DIOS Lenteloop / Verslag

Verslag van de DIOS Lenteloop

Verslag van de DIOS Lenteloop op 14 mei 2016 in Den Hoorn

Een paar dagen ervoor was het nog rond de 20 graden en vandaag ongeveer de helft daarvan.  We gingen met een redelijk grote groep van Sparta richting het kleine Den Hoorn wat zich tussen Delft en Schipluiden in bevindt.

Zelf nam ik vier man mee in mijn auto en Ralph ook nog eens drie in zijn auo. Onder de passagiers waren Micheal, Michael, Mebrathom, Marlon,Issak en Balcha.

Mulay zou ons zoals gewoonlijk weer onverstoorbaar en vol overgave gaan coachen.

Daar aangekomen was het even zoeken naar een pakeerplaats maar we vonden er eentje in een woonwijk. Het duurde niet lang eer dat ook Ralph aan kwam en we staken het kanaal de Gaag over en hoorden de speaker al door de lucht klinken vanuit de grote rode feestent die voor dit Lentefeest de komende dagen daar opgezet was. Tijdens dit lentefeest zijn er voor kinderen en volwassenen jaarlijks diverse leuke activiteiten zoals darten en een playbackavond maar nu was de lenteloop aan de beurt.

We schreven ons allen in en het startnummer en chipje werden bevestigd. Bij de meesten ging de chip aan de schoen vast met veters maar Marlon ging lopen op zijn natuurlijke spikes (blote voeten) en hij bevestigde de chip aan een veter die om zijn onderbeen zat( hierdoor werd hij echter niet geregistreerd omdat de chip te hoog zat). In de feesttent was het behoorlijk druk en er hing een goed stemming.

Buiten kwamen de kinderen binnen van de jeugdloop en ze werden gehuldigd waaronder kinderen van oud Spartalid en topper Vincent Trinthamer. Zo zie je maar weer dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Zelf liep hij trouwens ook niet onverdienstelijk mee bij de 5 km (in 18:26 minuten) ondanks dat hij zich nu meer focust op gevechtsport.

Tijdens de 5 km die eerder was gestart dan de 10 km liep ook onze Issak mee en hij liep daarbij een geweldige tijd en PR van 17:50 minuten. Bravo!! Voor hem kwam als eerste spartaan Pascal binnen in 17 :43 minuten en Arnold van Sparta Voorburg liep een mooie tijd van 19 minuten. Ook kwam Jia-Lian binnen in een mooie tijd van 19:43 minuten en finishte als derde dame. Gefeliciteerd allen.

Het was leuk om alle lopers te zien finishen en we begonnen nu zelf met warmlopen en liepen een deel van de route terug toen het begon te regenen. Het waaide ook al behoorlijk en we haasten ons naar de kleedkamers waar we nog wat oefeningen deden. Na een tijdje ontspannen te hebben gelegen gingen we weer naar buiten en de zon scheen gelukkig weer. Even wat sprintjes heen en weer en we konden vertrekken. 

Mebratom, Michael en Micheal vertrokken rap naar voren en zouden een groot gedeelte van de wedstrijd voorop lopen. De jongens van Olympus volgden toen op gepaste afstand.

Zelf startte ik rustig in een opbouwend tempo. Een tijdje met een klein groepje mee maar een aantal daarvan moest ik laten gaan. Het waren overigens twee rondes en we liepen door de woonwijk van Den Hoorn  eerst langs een kanaal en door wat parkjes over een brug en er zaten vele bochten in en dus was het geen supersnel parcours. Na de eerste ronde liep ik rond de 18:30 minuten en  finishte uiteindelijk als  in 38 13 minuten met Janna van Haag (2e senior dame)en Carla Ophorst(1e 50+)vlak achter mij. Dit was de eerste wedstrijd die ik weer kon lopen na de blessure aan mijn rug die ik toch een anderhalve week had. De rust en oefeningen hebben mij goed geholpen en de halve marathon in Leiden volgende week zie ik gunstig tegemoet.

Michael had de wedstrijd gewonnen in een tijd van 32:33 minuten vlak voor Micheal die 32:37 minuten liep . Beide liepen ze bovendien een PR. Mebrathom was teruggezakt naar de 5e plaats maar liep wel een mooie tijd van rond de 35: 33 minuten. Marlon liep op zijn spikes 40:30 minuten en liep niet ver voor Ralph die 40: 45 minuten had. Mandy(1e vrouw 40+) Liep heel goed 42:13 minuten, José liep een mooie 42:30 minuten en Harry 43:43  minuten voor Balcha met 43:57 minuten. Alle andere Spartanen natuurlijk ook proficiat met de prestaties.

Wat was het weer een geweldige loopdag en een positieve sfeer in onze groep.  Bedankt Mulay voor je gedrevenheid die je op ons overbrengt. 

Groetjes Master Mattijs van team Mulay,