AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2014 / Clubkampioenschappen / Verslag

de Clubkampioenschappen 2014

Verslag

Verslag van de Clubkampioenschappen op 5 oktober 2014 in Den Haag

Een clubkampioenschap met hoogtepunten        

Op sportief gebied? Ja zeker, want met een opkomst van 150 atleten, met een gezonde mix tussen Westvliet en Zuiderpark atleten, was het dan ook een gezellige drukte op de baan. De drukte werd met behulp van onze dirigent, Ton de Kleijn,  in goede banen geleid. Uiteraard is een dirigent niets zonder zijn orkestleden en dank is verschuldigd aan de baanploeg, die netjes alles hebben opgezet en afgebouwd, degene die de catering hebben verzorgd,  de juryleden, de wedstrijdorganisatie van Alice Smits en alle ouders die hun verantwoordelijkheid namen om hand en span diensten te verlenen. Uiteraard verdient de vader van Nanah en Jay Jay ook vermelding, die met zijn foto's weer een mooie sfeer impressie heeft gemaakt van deze geslaagde dag.  Check de foto's!

De weergoden lieten zich van hun milde kant zien, en er scheen dan ook een flets maar voldoende sterk herfstzonnetje wat de entourage uitstekend maakte voor de laatste outdoor wedstrijd van het seizoen op eigen terrein.

Waren er dan helemaal geen andere sportieve hoogtepunten, ja wel, Mauricio Montenegro (JPmini), Charissa Boeters (MPmini), Mika Liefrink (JPC), Julie Kraanen (MPC), David Pronk (JPB), Franziska Burchett (MPB), Justin van Dooren (JPA1), Liannne van Oosterwijk (MPA1), Gaby Emmanuel (JPA2), Felicia Vogeland (MPA2), Quinten Chambliss (JD), Nanah Fung Loy (MD), Bryan Pronk (JC), Sanne Hasper (MC), Rowan Wieser (JB) en Asley ter Braak (MB) zijn de clubkampioenen 2014. Gefeliciteerd!

 Bijzondere vermelding verdienen de moeders  van Nanah en Grace-Ann die de uitdaging  aangingen om aan 1 of 2 onderdelen mee te doen. Groot was het applaus voor hun na het beĆ«indigen van de 800 meter. Bij de jongens A had de vader van Pablo en Daniel zich aangemeld die een verdienstelijke 100 meter sprintten. De ouder / kind dag komt er zeker, zodat meer ouders de baan opkomen.

Vermeldenswaardig en felicitaties aan de "groep" van Jeroen Liefering voor hun allereerste deelname aan een wedstrijd.

Aankomend winterseizoen staat in het teken van het werken aan de conditie en natuurlijk de befaamde crosswedstrijden die in de Haagse regio worden georganiseerd. De eerste wedstrijd is op 9 november bij Olympus 70, de 2e van deze HCC (Haagse Cross Competitie) vindt bij Haag atletiek plaats in de nabij gelegen duinen is op 14 december 2014 een parcours uitgezet. Voor de echte crossliefhebbers zijn de cross wedstrijden van Zuidholland Midden. De verenigingen in Boskoop, Alphen ad Rijn, Gouda en Renswoude organiseren een echte cross, waarbij een zwaar parcours in de omgeving is afgezet.  Op 1 november 2014 is de eerste wedstrijd bij AV 47, te Boskoop.  De zogenaamde Floracross.

In november 2014 vinden ook de eerste indoorwedstrijden plaats. Olympus 70 organiseert op 16 november 2014 de eerst pupillenwedstrijd en op 14 december een meerkamp voor CD junioren. Op de site van AV Sparta zal onder het kopje Agenda een overzicht komen. Op de site van de atletiek is onder wedstrijdatletiek / Kalenders / Baan/indoorkalender een volledig overzicht van alle aankomende indoorwedstrijden.