AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2012 / NK estafette / Verslag

Voortzetting NK Estafette prijzenslag

Verslag

Voortzetting NK Estafette prijzenslag.                        Weekend 29/30 september 2012

Bij de pupillen heeft AV Sparta al een hoofdrol opgeëist door heel veel medailles te winnen. De zondag was voor de junioren. De jongens D speelden hierbij de hoofdrol. 

Door een drieslag te slaan zijn zij kampioen op de Zweedse Estafette (400 m, 300m, 200m, 100m). Bryan, Jay Jay, Robin en Brett waren voor hun naaste kampioenen niet te verslaan. De 4 x 600 meter (Jay Jay, Issam, Robin en Bryan) was een spannende strijd met het team van Lycurgus, waarbij steeds stuivertje werd gewisseld. Door de aanmoedigingen van de supporters is uiteindelijk een zeer scherpe 2.21.35 als winnende tijd neergezet. Last but not least werd eveneens de 4 x 80 gewonnen in een tijd van 40.40 seconde. Vanaf het begin hielden Brett, Bryan, Jay Jay een enorme snelheid erin en met een gooi over de finish wist Robin het pleit nipt te winnen. Hiermee werd direct ook een sportieve revanche genomen op onze naaste concurrent bij de D-competitie. Ook is het clubrecord uit 1991 uit de boeken weggevaagd. Deze stond op 41.3 (handtijd). Kortom, een hele bijzondere prestatie, wat eveneens een 6e plek oplevert in de “aller tijden lijst” (zie link op de site van AV Sparta).

De jongens C hadden het als (alleen) 1ste jaars een stuk zwaarder. Bij de Zweedse Estafette is waarschijnlijk een verkeerde wissel geweest, wat tot diskwalificatie zorgde. Bij de 4 x 800 meter zat er niet meer dan een 15e plek in. Brian, Brendan, Jochem en Rowan sprintte de 4 x 100 in een tijd van 52.09 wat helaas ook niet tot de hoogste regionen van de uitslag leidde. De jongens zijn wel een toonbeeld dat door inzet je ook voor jezelf/team een mooie prestatie kan neerzetten, zonder dat hier een hogere plaats bij hoort.

De meisjes C met Verena (2e jaars C), Maayke (1ste jaar C) en Emily 2e jaars D en Romy 1ste jaars D leverde een ongelijke strijd met de andere verenigingen. Het was dan ook fraai dat bij de Zweedse estafette een podiumplaats werd bemachtigd. 2.29.35 , goed voor de derde plek. De 4 x 800 werd afgezegd waardoor de familie Jonas met Noëlle voor niets is gekomen. Hun aanwezigheid en aanmoedigingen zijn wel op prijs gesteld. Bij de 4x80 werden de meiden 5e.

AV Sparta atleten kunnen terugzien op een heel mooi weekend, waarbij – ondanks het individuele karakter van atletiek – de estafette bij uitstek een team-onderdeel is waar de deelnemers – ouders en trainers – veel energie van krijgen, wat tot hele mooie prestaties leidt.

Wederom dank aan Denny die heel wat woensdagavonden de estafette-trainingen heeft gegeven en de atleten voor de mooie momenten.