AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2011 / City-Pier-City Loop / Verslag van Mattijs van Dulkenraad de City-Pier-City Loop 2011

Verslag van Mattijs van Dulkenraad de City-Pier-City Loop 2011

Verslag van de City-Pier-City Loop op 13 maart 2011 in Den Haag.

Verslag van de City-Pier-City Loop 2011

Hallo beste Spartanen,

Gisteren was dan alweer de CPC waar we enorm uit hebben gekeken.

Wij als team Mulay hebben ons zeer goed voorbereid , zowel fysiek en mentaal en op een locatie midenin het centrum ,geregeld door Linda, alwaar we met de benen omhoog lagen of zaten en Mulay ons nog de nodige adviezen gaf.

We begaven ons rond 14 uur richting Malieveld alwaar we ons omkleedden en de bagage achterlieten.

Op dit veld kwamen we veel bekenden en onbekenden tegen die al dan niet een 5 of 10 km hadden gelopen en de spanning begon onbewust toch iets meer te stijgen. Een ieder wil toch een supertijd lopen op deze thuiswedstrijd en mijn streven was om onder de 1:27 16 te komen die ik in Amsterdam gelopen had.

Marlon en ik klommen over de hekken van vak B naar vak A omdat we in eerste instantie aan de verkeerde kant stonden.

“You never walk alone schalde” door de speakers live gezongen door de lokale zanger. En ja dat deden we inderdaad niet alleen want er waren maar liefs 10.000 deelnemers.

Het kanonschot klonk om half drie en langzaam kwam er beweging in de menigte en het was uitkijken waar je je voeten neerzette.

In eerste instantie wilde ik Marlon volgen maar hij ging ietsje te snel voor mij en dus liep ik mijn eigen tempo en ik passeerde daarbij Desiree, Ralph en Makel. Even later ook Anil en rond het 5 kmpunt zat ik onder de 20 minuten en dus op schema.

Mooi was de route langs de Mauritskade en over de Groot Hertoginnelaan, de Valkenboslaan en daarna de Oude Haagweg en dus wel anders dan de route van vorig jaar waarbij we meerdendeels over de Laan van Meerdervoort liepen.

De mensen langs de klant klapten en moedigten goed aan en het ging voorspoedig in een goed tempo.

Hier en daar liep ik achter groepjes aan en als het tempo naar mijn zin te laag was ging ik weer naar de groep daarvoor.

Bij iedere post pakte ik ook gretig water aan waarvan ik de helft dronk en de andere helft over mijn schouders gooide.

Vlakbij het 10 kmpunt liep ik langs een fanfareorkest en ja ook hier liep ik net onder de 40 minuten over het meetpunt.

Over de lange segbroeklaan en ja hier kwam Anil mij weer inhalen en hij maande me aan om mee te lopen en daar maakte ik ook dankbaar gebruik van tot aan Scheveningen waar ik nog een redelijk tempo had maar Anil meer en meer afstand nam.

Ter hoogte van Madurodam begon langzaam de energie uit mijn benen te stromen en de mensen begonnen mij weer jammer genoeg in te halen.Ja de man met de hamer was daar.

Ralph en Makel liepen me spoedig voorbij en op een gegeven moment was ik genoodzaakt om te wandelen.de mensen langs de kant riepen :“het is nog 1 km, no 1 km!!” Maar als de benen niet willen dan is het moeilijk.

Ik begon wat te rekken en strekken en de laatste 200 meter gingen in een heel langzaam tempo en gesloopt kwam ik over de streep in een tijd van 1:36 22.

Wel beter dan vorig jaar in ieder geval en ja wat heeft een ieder goed gelopen zeggg.

Jeroen 1:11 18, Maarten 1:15 48 , Andy 1:18 25 , Marlon 1:22 33, Anil 1:26 03 ,Ralph 1:27 50 , Kamel 1:28 23 en Linda 1: 36 45 hadden allen een dikke PR...

En Patricia als debutante liep ook heel mooi met haas Mulay zelf mee in een tijd van 1:46 46. En ja Lian ook top hoe jij m toch helemaal gelopen hebt.

Een ieder van Sparta die ik hier vergeten ben ook heel mooi gelopen allen!! (Ook Isaam, Tarik,Chris en Roy Zaal bij de andere afstanden )

Veel taart ( of fruit ) dus de komende dagen in aankomst!!!

Mattijs