AV Sparta / Wedstrijden / Statistiek / Nieuw: statistisch jaarboek van Sparta

Nieuw: statistisch jaarboek van Sparta

Nieuw: statistisch jaarboek van Sparta

Alle prestaties van het afgelopen outdoorseizoen 2019 en het indoorseizoen 2019/2020, alle clubrecords en de aller-tijdenranglijsten van de belangrijkste onderdelen bij de pupillen, junioren en senioren. Het staat allemaal in het eerste statistische jaarboek van Sparta.

In de afgelopen 65 jaar hebben velen binnen Sparta zich bezig gehouden met baanuitslagen en –ranglijsten, onder meer Lida Brabers, Henry Haentjens Dekker, Ton de Kleijn en Denny Tjin A-Lim. Dit boekwerk kon alleen tot stand komen door hun jarenlange ijver en toewijding.

De clubrecords en jaarranglijsten zijn te vinden op de website van Sparta, maar het samenbrengen van alle lijsten in één jaarboek was nog niet eerder gedaan. Dick Holstein heeft de aller-tijdenranglijsten van de junioren en senioren geactualiseerd en heeft de rankings van de pupillen daar aan toegevoegd: een monnikenwerk waarvoor honderden clubbladen, uitslagenlijsten en jaarboeken van de Atletiek Unie zijn doorgeplozen.

Deze publicatie gaat uitsluitend over de baanatletiek. Er zijn voor zover bekend niet op gestructureerde wijze uitslagen en ranglijsten bijgehouden over de wegatetiek. Dat geldt ook voor de Masters op de baan: geen gestructureerde vastlegging van de prestaties.

Bekijk het jaarboek.

Reacties, correcties en aanvullingen op het jaarboek zijn van harte welkom. Reageren kan via woc@avsparta.nl