AV Sparta / Wedstrijden / Sparta evenementen / Workshops yoga voor hardlopers

Workshops yoga voor hardlopers

Workshops yoga voor hardlopers

Op zaterdag 13 februari en donderdag 10 maart zijn er weer Yoga4Running clinics bij AV Sparta in het Zuiderpark.

Tijdens een clinic van 75 minuten maak je kennis met de voordelen van yoga specifiek voor hardlopers en andere atleten. Yoga4running leert je heel bewust en rustig te luisteren naar je lichaam waarbij je de onbalans en kleine ongemakken eerder herkent en blessures kunt voorkomen.

Door Yoga oefeningen creëer je kracht en souplesse in je spieren en gewrichten, precies daar waar het voor hardlopers (andere atleten) het meest van belang is. Zo werken we aan ‘core’ stabiliteit en kracht in armen en benen. Ook besteden we aandacht aan het soepel maken van de spieren die bij hardlopers het meest worden belast zoals heupflexoren, hamstrings, quadriceps en kuiten. Hierdoor houd je je lijf gezond en krachtig. Door de balans terug te brengen in je lichaam zal je efficiënter lopen en voorkom je blessures.

Yoga verbetert ook het algemene bewust zijn van je lichaam. Hierdoor zal je merken dat je beter om kan gaan met vermoeidheid tijdens het hardlopen. En, door gericht gebruik te maken van je ademhaling, kun je zelfs de verzuring in je spieren vertragen. Dit alles helpt je met plezier, efficiënter en blessure vrij te sporten.

Na de workshop heb je meer kennis over welke oefeningen je kunt doen om je sportprestaties en houding te verbeteren. Bewuster zijn van je lichaam en ademhaling. Ben je heerlijk ontspannen na de inspanning.

Ervaring met yoga is niet nodig!

(pre-CPC) Clinic op zaterdag 13 februari

Let op! Aangepaste tijd: 10.45 – 12.00 uur
(Er was niet voldoende belangstelling voor de eerder aangekondigde twee sessies)
Op zaterdag 13 februari leggen we de nadruk op de sterker worden van de spieren om zo efficienter te lopen. Daarnaast besteden we aandacht aan een soepel heupgebied en een ontspannen ademhaling. Alles zodat je goed voorbereid aan de CPC-loop begint.

(post-run/CPC) Clinic op donderdag 10 maart

20.45 - 21.45 uur
Tijdens deze clinic leggen we de nadruk op herstel en het soepel maken van je spieren na je (wedstrijd) loop..

Praktisch

Lokatie: AV Sparta (Zuiderpark), Mr. P. Droogleever Fortuynweg, Den Haag
Kosten: € 7,50 per person per clinic (Niet leden  € 10,-) 
Indien je de  twee clinics combineert betaal je voor de 2 workshops slechts € 10,- euro (niet leden € 17,50)

Inschrijven of meer informatie via http://www.yoga4running.nl/workshop-yoga-hardlopers-post-run/