AV Sparta / Wedstrijden / Sparta evenementen / Sparta Ekiden

Sparta Ekiden

Op zondag 7 september is er een Ekiden (estafette marathon) voor de Sparta lopers uit Den Haag en Voorburg op Westvliet. Je kunt je als team of afzonderlijk opgeven. Na afloop is er een barbecue. Een goede start van het seizoen 2014-2015.

Een EKIDEN is een Japanse estafetteloop. Eki betekent "plaats" en Den staat voor "bezorgen". In vroegere tijden werden in Japan namelijk belangrijke documenten door diverse lopers vliegensvlug van de ene naar de andere plaats gebracht. Het sportieve evenement EKIDEN is op deze klassieke koeriersdienst gebaseerd. Het pakket documenten wordt gesymboliseerd door een sjerp, de Tasuki.
 
Zes personen vormen samen een team waarbij elk teamlid een eigen afstand loopt. De afstanden zijn in startvolgorde; 5km- 10km- 5km- 10km- 5km- 7.195km. In totaal wordt dan 42.195 km afgelegd, een echte "MARATHON" afstand.
 
Deelnemen aan een "EKIDEN" is niet alleen sport bedrijven, maar ook een paar uur gezellig in de buitenlucht met mede sporters en/of vrienden genieten.
 
Niet alleen de koppeling tussen het individuele karakter van de loopsport en de vriendschappelijke verstandhouding van een teamsport maken deelnemen aan de "EKIDEN" aantrekkelijk, maar ook de gezelligheid en activiteiten op het wedstrijdterrein zijn op zich al reden genoeg om mee te doen.

AV Sparta zal dit jaar vanuit Voorburg weer deze Ekiden low-profile organiseren, alleen voor Sparta leden en in een iets aangepaste versie.
Er is een verkeersarm parcours uitgezet van ca. 5.170 meter dat "bemand" gaat worden door 1 verkeersregelaar en gedurende de race zal er fietsende EHBO ondersteuning zijn.

image

Onderdelen alternatieve EKIDEN:

  • de startloper loopt het 5.17 rondje aangevuld met 35 meter (5.205mtr),
  • de 5km wordt 1 maal het 5.17 km rondje (5.17 km),
  • de 10km wordt 2 maal het 5.17 km rondje (10.34 km),
  • de 7,2km wordt 1 maal het 5.17km rondje aangevuld met 2 rondjes op de baan (5.970mtr).

De totale afgelegde afstand wordt dan de officiële afstand van 42.195 km, het start/finish/wisselpunt is op de baan dus je ziet elkaar veel!

Het parcoursrecord van 2:43:48 is gelopen door Sparta "One" in 2013.

Om ook de wat minder getainde atleten de mogelijkheid te geven mee te doen is het toegestaan om de 10km door 2 lopers te laten doen.
Je kunt gelijk een ploeg doorgeven, maar je kunt je ook als losse loper aanmelden, dan wordt aan de hand van het aantal deelnemers de ploegen samengesteld.

Voorlopige indeling teams: 

Het Mila team wordt op dit moment nog ingevuld.

BBQ:
Alle lopers zijn welkom en de barbecue (inclusief partners en evt. kinderen) op het eind van de inspanning is een mooie afsluiting.
Kosten van de BBQ zijn € 12,50 euro per persoon, exclusief drankjes. 
Vooraf opgeven en betalen is noodzakelijk. 
Als je je opgeeft om te komen BBQ-en, rekenen wij op je en wordt er voor je ingekocht. Mocht je alsnog niet komen dan zul je de kosten dus wel moeten betalen!
Je kan je NIET meer opgeven voor de BBQ.

Aanvang van de Ekiden zal zijn om 12.00 uur en het einde omstreeks 17.00 uur. Daarna opfrissen en douchen in de kleedkamers en vervolgens begint op het terras de barbecue.

Wacht niet te lang en meld je zo snel mogelijk aan, en geef dit ook door aan andere Spartanen !!

Informatie:
Voor alle informatie over de 2e Sparta Ekiden: ronald.ballast@gmail.com