AV Sparta / Wedstrijden / Sparta evenementen / Psychologie in de sport door Bram Bakker

Psychologie in de sport door Bram Bakker

Op maandag 13 april is er een lezing door Bram Bakker: "Psychologie in de sport". 
Start 21.00, locatie Westvliet voor alle Spartanen en atleten van buiten de vereniging.

brambakker.com_becomethebestversionofyourself-355x450

Als individueel sporter in het algemeen en hardloper in het bijzonder loop je allemaal wel eens tegen psychologische factoren aan die je sportieve prestaties negatief kunnen beïnvloeden. Te denken valt aan een (tijdelijk) gebrek aan zelfvertrouwen, motivatie, concentratie, doorzettingsvermogen, mentale weerbaarheid (zoals omgaan met tegenslagen) en te hoge wedstrijdspanningen (zoals faalangst).

In teamverband komen daar elementen als groepscohesie, collectief zelfvertrouwen, communicatie en leiderschap (van de coach, maar ook van andere groepsleden) bij. 

Om die psychologische processen enigszins in de hand te krijgen, om zodoende tot betere prestaties te komen of om gewoon meer plezier aan je sport te beleven, is het van belang te weten hoe in dit kader relevante processen ontstaan en hoe ze te beïnvloeden zijn. 

Het is niet voor niets dat in de opleiding van professionele trainers en coaches ruimte is ingeruimd voor  het hoofdstuk sport- en prestatiepsychologie. Toch komt de ene coach tot betere prestaties met zijn pupil(len) dan de andere. 

De bekende Nederlandse psychiater Bram Bakker (Zwolle, 1963) praat ons op maandagavond 13 april in het clubhuis van AV Sparta bij over bovengenoemde materie. 

Bakker heeft als psychiater naast zijn inhoudelijke vakkennis en ervaring ook daadwerkelijke hardloopbagage.  Sinds jaar en dag loopt hij hard en daarbij kwam hij al snel tot de conclusie dat hardlopen een belangrijke bijdrage kan leveren aan een gezonde geest. Daar waar mogelijk en wenselijk zet hij Running Therapie in bij patiënten met klachten als angsten, psychoses, stress en verslavingen. Maar ook mensen zonder genoemde klachten hebben baat bij bewegen. “De shit eruit, de feel good stofjes erin” is een uitspraak van Bakker, die overtuigd is van het feit dat hardlopen een positief effect heeft op brein, stressniveau en emoties.  

Bakker heeft verschillende boeken op zijn naam staan die ook op de avond van de lezing gekocht kunnen worden.  Uiteraard is hij bereid om voor de echte fan aangeschafte boeken te signeren. 

Zie ook de website: www.brambakker.com

Wanneer:
Op maandagavond 13 april 2015 om 21:00 uur

Waar:
AV Sparta locatie Westvliet, Groene Zoom 20, 2491 EH Den Haag

Inschrijven:
Voor de organisatie is het leuk dat het streefaantal van 50 toehoorders voor deze lezing al binnen een week bereikt was. 
Inmiddels zitten we op 70 inschrijvingen en zitten we vol.

Toegang:

AV Sparta leden €5,00, niet AV Sparta leden €7,50 per persoon (koffie/thee vooraf en 1 drankje naar keuze inbegrepen)

Betalen:
Tot 5 april 2015 op rekeningnummer NL60 RABO 0346 9926 13 van VOORBURGSE ATL STG SPARTA, onder vermelding van "Lezing Bram Bakker". 

De inschrijving is pas geldig indien het geld is ontvangen. 

Indien je betaalt onder een andere naam dan dat je opgegeven hebt, dan bij de betaling graag aangeven voor wie deze betaling is.      

Poster:

Informatie:
Michel van de Luitgaarden via email: michel57@xs4all.nl