AV Sparta / Wedstrijden / Sparta evenementen / CPC training

CPC training: Fit naar de City-Pier-City Loop Den Haag 2020

CPC training

Op zondag 8 maart 2020 is het weer zo ver. Dan vindt in Den Haag de 45e editie van de City-Pier-City Loop plaats. Dit is één van de grootste en gezelligste stratenlopen van Nederland!

Natuurlijk zullen er weer veel lopers uit Den Haag en omgeving meelopen op de verschillende afstanden. Om goed getraind aan de start te staan organiseert atletiekvereniging Sparta speciale loopcursussen als voorbereiding op de CPC.

Meedoen is een hele uitdaging en een behoorlijke lichamelijke inspanning. De voorbereiding vraagt daarom een serieuze aanpak. De trainers van Sparta zorgen voor goede en verantwoorde trainingen.

Er kan voor drie afstanden getraind worden: 5km, 10km en de halve marathon (21.1 km). Mensen die alleen willen trainen om de conditie op te bouwen, of fitter willen worden, zijn natuurlijk ook van harte welkom. 

Er wordt de eerste weken rustig getraind om het niveau van de deelnemers goed te kunnen inschatten. In de weken daarna worden er groepen gevormd voor de verschillende afstanden.

De trainingen worden geleidelijk opgevoerd en er wordt veel aandacht besteed aan de looptechniek. Want op de juiste manier hardlopen levert uiteindelijk veel winst op.

Er wordt getraind zowel op de baan, in het park als op de weg.
Tijdens de cursus wordt er ook aandacht besteed, middels presentaties, hoe ga ik om met voeding en drankjes, het herkennen van sportblessures en het focussen op doelen aan de orde.

Sparta organiseert CPC-cursussen in Den Haag en in Voorburg: