AV Sparta / Wedstrijden / Sparta evenementen / 28e Sparta Molenloop / ChampionChip

ChampionChip

Tijdregistratie van de finishtijd vindt wederom plaats door middel van de ChampionChip, een chipje bevestigd aan de veter van je loopschoen. De organisatie kan je tijd uitsluitend registreren als je de chip op de juiste wijze draagt.
Heb je al een ChampionChip dan kun je die gewoon gebruiken. Vermeld bij de inschrijving wel je chipcode. Bij voor-inschrijving kun je je eigen chip gebruiken. Bij na-inschrijving is dat helaas niet mogelijk en moet je alsnog een chip huren.
In 2012 zal zowel de “bruto-tijd” alsook de “netto tijd” geregistreerd worden. De “bruto-tijd” is dus de officiële tijd! Deze start op het moment dat het startschot valt en stopt op het moment dat je de finish passeert. Jouw eigen “netto-tijd” is het verschil tussen de tijd gemeten tussen Start en Finish via de Championchip registratie.
De geleende chips worden bij het afhalen van je startnummer meegegeven en dienen na de finish weer ingeleverd te worden bij de wedstrijdorganisatie.
Hoe bevestig je de chip?
Bevestig de chip tussen de eerste en tweede rij gaatjes in één van je loopschoenen. Op een andere plaats wordt sterk afgeraden. Breng de chip zeker niet in de lus aan. Losraken van de lus kan verlies van de chip betekenen. Zijn je schoenen voorzien van een klittenbandsluiting, bevestig de chip dan met een zogenaamde “tie-wrap”.

Championchip2
Championchip1
Championchip3

Mag ik zonder ChampionChip meedoen?
Iedereen is van harte welkom om mee te doen met de diverse prestatielopen. Als er geen gebruik gemaakt wordt van de ChampionChip zal je tijd niet geregistreerd worden en wordt je niet in de uitslagenlijst vermeld.