AV Sparta / Over AV Sparta / Spartaal / 2013 / Oktober 2013

Spartaal oktober 2013

Komende activiteiten bij Sparta en anderen, van de voorzitter, wedstrijdverslagen, en meer.

Hierbij de nieuwe Spartaal. Mocht je van leden of belangstellenden horen dat zij deze Spartaal niet hebben ontvangen, laten ze zich dan voor de ontvangst van de nieuwe Spartaal aanmelden bij de website: www.avsparta.nl/Spartaal

Half november zal de volgende Spartaal verschijnen. Kopij hiervoor kan men inleveren via pr@avsparta.nl tot 10 november a.s.

Komende activiteiten vanuit AV Sparta

Eerstkomende 1 van de 4 loop.

Op 12 oktober a.s. organiseert. Haag atletiek haar 1 van de 4 loop. Het parcours loopt vanaf de baan aan de Laan van Poot via de West Duinen. Een mooie omgeving om je conditie te testen We hopen op een grote opkomst van Spartanen. De informatie hierover staat op onze site: http://www.avsparta.nl/Wedstrijden/Hardloopwinkel-1-van-de-4-lopen-en-crosses/1-vd-4-loop-Haag-Atletiek

Trainingsweekend baanatleten

Na het succesvolle trainingsweekend vorig jaar, staat er voor 22-24 november weer een leuk weekend gepland voor de AB junioren en senioren van AV Sparta! Lees dus snel verder voor alle informatie en om je aan te melden. http://www.avsparta.nl/Wedstrijden/Sparta-evenementen/Trainingsweekend-baanatleten-2013

Rabobank Clubkasactie 2013, Stem op Sparta !

image1

Ook dit jaar houdt de Rabobank Vlietstreek-Zoetermeer een Clubkasactie. Bij deze actie bepalen de klanten en leden van deze bank welke verenigingen in de regio een sponsorbijdrage krijgen én hoe hoog dat bedrag is. Ben je lid of klant van de Rabobank, stem dan nu op AV Sparta Voorburg!

http://www.avsparta.nl/Nieuws/2013/Rabobank-Clubkasactie-2013-Stem-op-Sparta

Ook Sparta doet weer mee aan de Grote Clubactie

De Grote Clubactie gaat weer van Sparta. Onze vereniging doet mee aan het gedeelte van de online lotenverkoop. In 2012 leverde dat onze vereniging bijna Eur. 500,-- Laten we ons best doen om dit jaar het bedrag te verdubbelen. Ga naar de site: https://clubactie.nl/actie/AVSparta1 en probeer de mensen in je omgeving om de loten via Sparta te bestellen.

Ken je iemand, waarvan jij denkt, die moet ook meedoen met het project Beweeg mee?

Sinds kort is een groepje mensen bezig om op de vrijdagochtend op onze baan in het Zuiderpark iets aan hun algemene conditie te doen. Het project waar de gemeente Den Haag aan meedoet en met hulp van de enkele zorgverzekeraars van de grond is gekomen. Sparta richt zich vooral op mensen die in de omgeving van het Zuiderpark wonen. Wij roepen alle leden op om bekenden op deze mogelijkheid te wijzen en hen te stimuleren mee te doen met dit project. Meer informatie kunt u vinden op de site: http://www.denhaag.nl/home/bewoners/to/Programma-Beweeg-mee.htm Vergeet u niet hen attent te maken op het project dat bij AV Sparta loopt. Contactpersoon bij Sparta voor het project is Marco de Keijzer, tel. 06-45279012.

Van de voorzitter

De dakbedekking van het clubgebouw Zuiderpark wordt bijna geheel vernieuwd, de werkzaamheden zijn in gang, vorderen gestaag en zullen volgens de planning voor het einde van de maand gereed zijn. Ook is de vervanging van de centrale verwarmingsketels op een afronding na klaar. Dat alles met dank aan Hans Wetemans en Jos Bras voor de verleende assistentie bij deze projecten.

Op 18 september heb ik een presentatie bijgewoond van de aangepaste nieuwbouw op het ADO-terrein. Het ziet er prachtig uit. In de ochtend had ik een interview voor TV-West, waarin ik heb aangegeven dat Sparta voorstander is van een goede samenwerking met organisaties die een plaats gaan krijgen in het nieuwe complex.

In de ledenvergadering van 25 juni heb ik gemeld wat mij als voorzitter voor ogen staat voor AV Sparta, namelijk een goed georganiseerde, financieel gezonde, topsportclub met een brede basis. Ik sta open voor discussie hierover en voor ideeën wat we moeten doen om dit te bereiken.

Verslagen wedstrijden

Spartajeugd succesvol bij NK estafette

Bij het afgelopen NK estafette is onze CD jeugd zeer succesvol geweest. Liefst 10 prijzen werden binnengehaald, waarvan er 5 zelfs de eerste plaats weergaven. Proficiat jongens en meisjes met jullie prestaties. Voor het volledige verslag zie http://www.avsparta.nl/content/view/full/7973

Clubrecord voor Thijs Meershoek

image3

Op 29 september heeft Thijs Meershoek het clubrecord speerwerpen bij de jongens D verbeterd. Tijdens de Keith Beard JavelinCup in Woerden wierp Thijs de speer naar 42.49 meter. Het oude record stamde uit 1990 en stond op naam van Dewki Barron met 42.06 meter.

Goud en Brons tijdens de Nationale DC Meerkamp 2013 in Groningen

Sparta bewees wederom waarom zij statistisch gezien voor een geweldige "apotheose" garant staat.Met Maayke, Bryan, Robin, Nanah en Grace-Ann moest menig ouder aan de koffie om in een bloedstollende finale de zenuwen in bedwang te houden. Met Smartphones, pen en papier in de hand werd er gerekend, trainer Denny geconsulteerd met het uiteindelijk topresultaat....Goud voor Bryan en Robin, Brons voor Maayke; met 3258 punten en 3 pr's, plaats 7 voor Nanah tussen de D2de jaars en helaas een diskwalificatie voor Grace-Ann (horden), waardoor zij als laatste eindigde, wel met een pr op kogel (9.94). Een fantastisch weekend en op naar de laatste Nationale Estafette 2013!

Andere zaken en Activiteiten derden

Baanwedstrijden derden in de directe omgeving

12 oktober Pupillenwedstrijd Alphen a.d. Rijn
22/24 november Trainingsweekend A/B en senioren Doorn

Wegwedstrijden derden in de directe omgeving

12 oktober Haagse Tien (! V.d. 4loop) Den Haag
13 oktober Harbourloop Rotterdam
26 oktober Halve Marathon Monster
3 november Parnassia Laan van Meerdervoort Den Haag
23 november Maastoren Challenge Rotterdam

Zie voor bovenstaande en andere wedstrijden www.avsparta.nl bij het agendagedeelte.

Even voorstellen: Rik van Noppen

image4

Hallo allemaal

Ik ben Rik van Noppen en ik ben 16 jaar oud. ik kom hier dit schooljaar stage lopen op AV Sparta Voorburg. Ik loop stage voor mijn school het ROC Mondriaan in delft.

De opleiding die ik doe is Sport & Bewegen. Op deze opleiding ga ik veel leren over het training geven wat ik heel leuk vind!

Zelf heb ik ook op AV Sparta Voorburg getraind 5 jaar lang en dat heb ik met veel plezier gedaan!

Ik ben aanwezig op de maandag en donderdag van 18:00 tot 19:00 om mee te helpen met training aan de (mini) pupillen.

Gezocht: (assistent) trainers jeugdatletiek

Na de zomervakantie zijn er weer veel nieuwe jeugdleden bijgekomen in Den Haag en Voorburg. Erg leuk om te zien dat onze sport nog steeds in trek is bij de jeugd en terecht want atletiek is gewoon een hele leuke sport en wordt niet voor niets de moeder van alle sporten genoemd!

We streven ernaar om de groepen niet te groot te laten worden zodat alle jeugdleden voldoende tijd en aandacht krijgen van de trainers. Op dit moment is het evenwicht tussen het aantal leden en het aantal trainers wat scheef aan het groeien.

image5

We zijn daarom dringend op zoek naar nieuwe (assistent) trainers bij de pupillen en DC junioren groepen.

Affiniteit met atletiek of andere sporten, les geven, of trainingen geven is natuurlijk een pre, maar het kan ook zijn dat u deze kwaliteiten nog niet ontdekt heeft! Zou u graag willen helpen als (assistent) trainer, neem contact op met ons en dan kunnen we in een gesprek en een aantal meelooptrainingen bekijken of het (assistent) trainerschap bij u past!

AV Sparta helpt de trainers om hun kennis te vergroten door het kosteloos aanbieden van praktische workshops van alle onderdelen, cursussen van de Atletiekunie en bijscholingen van NKS train de trainer.

Daarnaast leer je natuurlijk veel door gewoon te doen en daarbij sta je niet alleen, want je wordt altijd gekoppeld aan een ervaren trainer!

Een kleine trainersvergoeding behoort ook tot de mogelijkheden en natuurlijk het fraaie Sparta trainersjack zodat je herkenbaar bent voor je atleten en als club op te vallen tijdens de wedstrijden!

Samen maken we er een nog leukere vereniging van maken, doet u met ons mee?!

De trainers coördinatoren jeugdbaanatletiek

Zuiderpark: Marco de Keijzer, e-mail: jeugdsportcoZP@avsparta.nl 
Westvliet: Arjan van der Voort, e-mail: Arjan@avsparta.nl of telefoon: 06-34879988

Marathon Den Haag bedankt Spartanen

Eindelijk heeft Den Haag een eigen marathon. Er wordt al jaren over gepraat; een marathon door Den Haag. Dit gepraat eindigde in actie en handelen in de zomer van 2011. En zondag 22 september 2013 was het zover. De ambitie is om van deze marathon een vast evenement te maken; ieder jaar na Prinsjesdag . De vergunning voor 2014 is al aangevraagd. Leden van Sparta hebben massaal geholpen als vrijwilliger om de Den Haag Marathon 2013 op de kaart te zetten. De organisatie wil jullie hartelijk danken en hoopt dat jullie volgend jaar weer mee willen doen. Op naar september 2014. Kijk voor de foto's op http://www.denhaagmarathon.nl

Het Geheim van Hardlopen

13 oktober 2013 wordt bij het NK Marathon in Eindhoven het boek ‘Het Geheim van Hardlopen’ gelanceerd.

Het boek is geschreven door de uit Leusden afkomstige hardlopers emeritus hoogleraar Hans van Dijk en Ron van Megen, beiden Delfts ingenieur.

Zij hebben glasheldere en haarscherpe wetenschappelijke analyses gemaakt van alle factoren die bij langeafstandslopen van belang zijn. Van de 800 meter tot en met de marathon. Training, voeding, gewicht, loopstijl, wind, heuvels, temperatuur, schoenen, en nog veel meer.

De invloed van alle factoren wordt helder en heel toegankelijk uitgelegd aan de hand van praktijkvoorbeelden. De lezer kan zijn eigen prestaties voorspellen en achteraf zijn ‘schone’ tijd uitrekenen. Als hulpmiddel zijn calculatoren te vinden op de websitewww.hetgeheimvanhardlopen.nl.

Het boek is rijk geïllustreerd en staat boordevol bruikbare informatie. Het Geheim van Hardlopen is het ultieme hardloopboek voor iedere recreatie-, prestatie- en wedstrijdloper én voor hun coaches.

ISBN: 978-90-821069-0-9 Prijs: € 19,95 (inclusief BTW en exclusief verzendkosten*)

Vanaf 13 oktober 2013 verkrijgbaar in de boekhandel, en vanaf medio september 2013 te bestellen via www.hetgeheimvanhardlopen.nl *

*Actie: in 2013 geen verzendkosten bij bestellingen via www.hetgeheimvanhardlopen.nl

Colofon

Spartaal, de digitale nieuwsbrief van Atletiekvereniging Sparta Den Haag/Voorburg, verschijnt zeker niet maandelijks.

Vormgeving: Harry Oosterveen
Aan dit nummer werkten mee: Arjan van der Voort, Harm Kolk en Bert van Dijk.

Deadline Spartaal

De deadline voor de volgende Spartaal is 10 november 2013. Stuur je bijdrage naar PR@avsparta.nl,