AV Sparta / Over AV Sparta / Spartaal / 2013 / Mei 2013

Spartaal mei 2013

Komende activiteiten bij Sparta en anderen, van de voorzitter, wedstrijdverslagen, en meer.

Hierbij de nieuwe Spartaal. Mocht je van leden of belangstellenden horen dat zij deze Spartaal niet hebben ontvangen, laten ze zich dan voor de ontvangst van de nieuwe Spartaal aanmelden bij deze website: http://www.avsparta.nl/Spartaal

Eind juni zal de volgende Spartaal verschijnen. Kopij hiervoor kan men inleveren via pr@avsparta.nl tot 10 juni a.s.

Komende activiteiten  vanuit AV Sparta

Donderdag 9 mei Hemelvaartwedstrijd in Voorburg

Donderdag-9-mei-Hemelvaartwedstrijd-chrono

Zoals eerder aangekondigd organiseren we op donderdag 9 mei de Hemelvaartwedstrijd op onze fraaie baan in Voorburg. Het tijdschema is nu bekend dus lees snel verder en schrijf je in vóór 6 mei! Voor informatie, zie de link http://www.avsparta.nl/Nieuws/2013/Donderdag-9-mei-Hemelvaartwedstrijd-chrono

ABCD wedstrijd in Voorburg

Op vrijdag 7 juni vindt op de baan van Sparta in Voorburg een wedstrijd plaats voor ABCD-jeugd. De wedstrijd begint om 18.30 uur. Voor meer informatie zie de link: http://www.atletiekunie.nl/index.php?page=80&agendaitem=7600&type=wedstrijd

Pupillen competitiewedstrijd bij Sparta in het Zuiderpark

Zaterdag 15 juni a.s. organiseert Sparta een competitiewedstrijd voor pupillen. Informatie is te vinden op de site: http://www.atletiekunie.nl/index.php?page=80&agendaitem=7601&type=wedstrijd

De jaarlijkse Rabo Molenloop komt steeds dichterbij

Atletiek Vereniging Sparta organiseert op 16 juni de 22e Rabo Molenloop in Voorburg. Op 8 april werd de inschrijving feestelijk geopend in de kantine van Atletiekvereniging Sparta, afdeling Voorburg. Hopelijk zien we veel Spartanen bij onze loop. Vergeet je niet tijdig in te schrijven. De organisatoren zijn druk bezig met de voorbereidingen. Voor meer informatie en inschrijving zie: www.avsparta.nl/molenloop

Van de voorzitter

Op dinsdag 25 juni 2013 zal om 20.30 uur in het clubgebouw Zuiderpark een Algemene Ledenvergadering worden gehouden. Met het vaststellen van het tijdstip is rekening gehouden met de training van die avond.

In deze vergadering worden onder meer het jaarverslag over 2012 en de jaarrekening over 2012 behandeld en worden nieuwe bestuursleden voorgedragen voor benoeming in de opengevallen plaatsen in het bestuur.

Probeer deze avond vrij te houden in je agenda. We rekenen op een grote opkomst

Verslagen baan

Maayke loopt limiet op de 100m horden voor European Youth Olympic Festival

Maayke Tjin A-Lim heeft op zondag 28 april tijdens de hordenwedstrijd in Epe het limiet gelopen voor het EYOF, European Youth Olympic Festival. Het EYOF is een voorproefje voor de ‘echte’ Olympische Spelen en wordt dit jaar in Utrecht gehouden. https://utrecht2013.com/

Voor een nader verslag en foto’s, zie
http://www.avsparta.nl/Wedstrijden/Uitslagen-en-foto-s/2013/Hortas-Horden-Special-2012/Verslag

Verslagen weg en cross

Beker 1 van de 4 wegcompetitie opnieuw voor Sparta

De laatste wedstrijd van de 1 van de 4 wegcompetitie werd op 7 april j.l. gehouden bij HRR. Veel lopers van Sparta waren bij deze wedstrijd aanwezig. Na afloop werden de prijzen van deze competitie uitgereikt en hierbij gingen nogal wat prijzen naar Spartanen. Bij de heren was de eerste prijs voor Vincent Trinthamer en de tweede prijs ging naar Arjen van Hoeven. Bij de mannen boven de 35 jaar waren drie prijzen voor onze jongens en wel voor Mathijs van Dulkenraad, Ralph Smits en Marlon Voorn. Bij de mannen boven de 55 jaar ging de tweede prijs naar Eric Melse.

Bij de vrouwen ging de eerste prijs voor dames boven de 35 jaar naar Simone Lankhuijzen.

Voornoemde resultaten brachten de verenigingsprijs ook dit jaar Sparta.

Meer informatie vinden jullie op http://www.avsparta.nl/Wedstrijden/Uitslagen-en-foto-s/2013/1-van-de-4-loop-HRR/Resultaten

Andere zaken en Activiteiten derden

Geslaagd atletiektoernooi Haagse basisscholen

Op 24 april werd bij AV Sparta in het Zuiderpark het schoolatletiektoernooi voor de groepen 5 tm 7 van de Haagse basisscholen georganiseerd. Voor foto’s en meer informatie zie http://www.avsparta.nl/Nieuws/2013/Geslaagd-atletiektoernooi-Haagse-basisscholen

Hordensprint populair tijdens Koningsspelen

Donderdag 25 en vrijdag 26 april werden in Voorburg de Koningsspelen gehouden. Georganiseerd door de Gemeente met de traditionele onderdelen lijnbal, slagbal en estafette.

Voor een verslag zie http://www.avsparta.nl/Wedstrijden/Uitslagen-en-foto-s/2013/Koningsspelen/Verslag

Trainers Sparta aanwezig bij voorstelling Positief Coachen

image2

Dinsdag 2 april hebben een aantal baan/ en wegtrainers van Sparta Voorburg de voorstelling ‘Wel winnen, hè!’ bijgewoond. Deze avond in het Stadstheater in Zoetermeer liet op een leuke manier zien hoe belangrijk het is om als coach en ouder positief met je pupillen / kinderen om te gaan als het om sporten gaat!

Hoofdzaak is dat kinderen het sporten vooral leuk moeten blijven vinden! Een van de Eye openers was wel dat de verhouding negatieve/positieve feedback 1:5 moet zijn om de balans goed te houden. Ook leuk om eens in je relatie te proberen!

De voorstelling draait al langer in theaters door het hele land en zijn opgezet in opdracht van tientallen sportbonden, NOC*NSF en gemeenten.

Reactie na afloop van één van onze trainers: ‘Inspirerend, leerzaam, grappig en vooral herkenbaar!

WOC zoekt jou !

We zijn als wedstrijd organisatie commissie (WOC) dringend op zoek naar extra hulp om de Sparta wedstrijden mogelijk te blijven maken. We zijn nu slechts met een klein aantal ´vaste´ mensen aan de slag in de WOC en dat is echt te weinig!

Vanuit ons enthousiasme en met het idee dat meer mensen ons zouden komen helpen, hebben we dit jaar veel thuiswedstrijden op onze banen ingepland. Dit willen we ook de komende jaren blijven doen, maar dan hebben we jouw hulp hard nodig!

image3r

Spartanen in actie op Testwedstrijd (foto: Yuri Boskamp)

Organiseren van een wedstrijd...

Wat houd dat nu eigenlijk in een wedstrijd organiseren? Welke acties moeten er worden ondernomen? Om een idee te geven, hebben we de acties die we als WOC uitvoeren, opgeschreven:

 • Samen met trainers en trainerscoördinator bepalen van wedstrijdkalender;
 • Opstellen tijdschema wedstrijden;
 • Verzorgen PR wedstrijden samen met jeugdsportcoördinatoren, trainers en webmaster;
 • Verwerken van inschrijvingen van atleten;
 • Bestellen van startnummers en medailles;
 • Maken startlijsten voor de onderdelen;
 • Op de wedstrijddag zelf: uitgifte startnummers, startlijsten verzorgen voor jury, invoeren resultaten in computer, einduitslag opmaken en medailles uitreiken.
Lijkt me heel leuk! maar hoeveel tijd kost me dat?

Over de hoeveel tijd die je eraan wil en kan besteden, maken we een afspraak die  voor jou en ons haalbaar is. Wanneer je volledig in de wedstrijdorganisatie wil meedraaien  dan kan je per jaar rekenen met de volgende tijdsinzet:

 • 4 overleggen met andere leden wedstrijdorganisatie van 1,5 uur
 • 4 baanwedstrijden per jaar (Westvliet) en 6 baanwedstrijden per jaar (Zuiderpark). Per baanwedstrijd kan je rekenen met circa 3 tot 6 uur voorbereiding en 6 uur op de wedstrijddag zelf.

Maar we kunnen bijvoorbeeld ook afspreken dat je twee à drie van de wedstrijden op Westvliet of Zuiderpark mee komt helpen!

Wedstrijden nog gepland in 2013
 • 9-mei  Hemelvaart wedstrijd Westvliet
 • 7-jun  ABCD instuif Westvliet
 • 15-jun  3e pupillencompetitie Zuiderpark
 • 5-jul  ABCD instuif Zuiderpark
 • 18-aug  Spartagames Zuiderpark
 • 22-sep  Pupillenwedstrijd Westvliet
 • 6-okt  Clubkampioenschap Zuiderpark
Ton de Kleijn
Meer informatie

Heb je interesse of wil je meer informatie spreek of mail ons. Voor het Zuiderpark is  Ton de Kleijn aanspreekpunt, e-mail: tondekleijn@gmail.com  en voor Westvliet kan je Vincent van de Logt, e-mail: vvandelogt@mac.com  of Alice Smits, e-mail: ahmsmits@gmail.com benaderen.  

Wij zijn sinds kortere of langere tijd actief in de WOC en kunnen exact vertellen waarom het organiseren van de wedstrijden zo enorm leuk is!                                                                                                                          

Colofon

Spartaal, de digitale nieuwsbrief van Atletiekvereniging Sparta Den Haag/Voorburg, verschijnt zeker niet maandelijks.

Vormgeving: Harry Oosterveen

Aan dit nummer werkten mee: Denny Tjin A-Lim, Harm Kolk, Arjan van der Voort en Bert van Dijk.

Deadline Spartaal

De deadline voor de volgende Spartaal is 10 juni 2013. Stuur je bijdrage naar pr@avsparta.nl