AV Sparta / Over AV Sparta / Spartaal / 2013 / Juni 2013

Spartaal juni 2013

Komende activiteiten bij Sparta en anderen, van de voorzitter, wedstrijdverslagen, en meer.

Hierbij de nieuwe Spartaal. Mocht je van leden of belangstellenden horen dat zij deze Spartaal niet hebben ontvangen, laten ze zich dan voor de ontvangst van de nieuwe Spartaal aanmelden bij deze website: http://www.avsparta.nl/Spartaal

Half juli zal de volgende Spartaal verschijnen. Kopij hiervoor kan men inleveren via pr@avsparta.nl tot 14 juli a.s.

Komende activiteiten vanuit AV Sparta

Pupillencompetitie in Zuiderpark

Op zaterdag 15 juni wordt op de atletiekbaan in het Zuiderpark de 3e wedstrijd van de pupillencompetitie georganiseerd. 250 pupillen van Olympus '70, AV'40, Haag Atletiek en Sparta staan dan vanaf 10 uur aan de start om hun prestaties uit de eerste wedstrijden te verbeteren. De pupillencompetitie is een onderlinge strijd tussen de 4 "Haagse" clubs, waar klassementen zijn voor de beste prestaties gedurende de competitie, maar ook voor atleten die tijdens deze competitie de meeste persoonlijke records verbeteren.

De wedstrijd begint om 10 uur en het laatste onderdeel gaat om kwart over vier van start. Er zijn nog wel wat helpende handjes nodig. Dus als je wat tijd over hebt, meld je even aan bij Ton de Kleijn, via tondekleijn@gmail.com

Onze jaarlijkse Rabo Molenloop komt steeds dichterbij

Atletiek Vereniging Sparta organiseert op 16 juni de 22e Rabo Molenloop in Voorburg. Nu kan je je nog op de dag zelf na-inschrijven. Hopelijk zien we veel Spartanen bij onze loop. De organisatoren zijn druk bezig met de voorbereidingen. Hulp kunnen de organisatoren nog gebruiken. Dus als je niet zelf loopt, meld je dan aan als vrijwilliger. Voor meer informatie en inschrijving zie: www.avsparta.nl/molenloop

3e Seniorencompetitie in Haarlem

Op zondag 16 juni vindt in Haarlem de 3e competitiedag plaats voor de senioren. Hopelijk gaan veel supporters mee om onze baanatleten aan te moedigen.

Sparta's puzzelloop vanuit het Zuiderpark

Op dinsdagavond 18 juni zal vanuit onze locatie Zuiderpark een puzzelloop worden georganiseerd. Vanaf 18.30 uur kan er gestart worden vanuit het clubgebouw. Gekozen kan worden voor een tocht over 10 of 15 km. Na afloop staat er een drankje en een hapje voor ieder klaar.

DC competitie in Leiden

De 3e competitie voor de DC jeugdploegen vindt plaats op zaterdag 22 juni. We wensen onze jeugd veel succes en pr's hierbij.

Algemene Ledenvergadering AV Sparta

Hierbij nodigt het bestuur van AV Sparta u uit voor de Algemene Ledenvergadering op dinsdag 25 juni om 21.00 uur op de locatie Zuiderpark.

De uitnodiging voor de vergadering is afgelopen weekend naar de leden per e-mail verzonden. Naar leden waarvan Sparta geen e-mail adres heeft, zal het bericht per post worden toegezonden. Niettemin worden deze leden vriendelijk verzocht hun e-mail adres alsnog even door te geven aan secretaris@avsparta.nl zodat wij hen ook in de toekomst sneller kunnen bereiken.

Jeugdwedstrijd voor ABCD op de baan in het Zuiderpark

Op vrijdag 5 juli a.s. vindt er op de baan in het Zuiderpark een jeugdwedstrijd plaats. Voor het programma en inschrijving, zie www.avsparta.nl/Wedstrijden/Sparta-evenementen/ABCD-wedstrijd-Zuiderpark

Beachrun weer in aantocht

Op 12 juli a.s. organiseert RTC in samenwerking met AV Sparta de jaarlijkse beachrun te Kijkduin. Dit evenement naast de crosstriatlon trekt ieder jaar meer deelnemers en bezoekers. Dit jaar vindt hierbij eveneens het WK crosstriatlon plaats.

Wat betreft de Beachrun kan gekozen worden uit een 5 of 10 km. Het zal weer een uitdagend parcours worden.

Voor meer informatie, zie www.beach-challenge.nl/nevenactiviteiten/beach-run/informatie

Van de voorzitter

Een goed bericht over de voortgang van de subsidieaanvraag bij de gemeente Den Haag voor de renovatie van het dak en de centrale verwarming van het clubhuis Zuiderpark. De aanvraag is door de afdeling Sportsupport van de gemeente met een positief advies doorgestuurd naar de afdeling Sportbeleid, die de aanvraag langs alle medewerkers dirigeert die de documenten van een paraaf moeten voorzien alvorens de subsidie officieel wordt toegekend. Verwacht wordt dat de toekenning 3 tot 5 weken zal nemen. Dat zou mogelijk inhouden dat we na de zomervakantie aan de slag kunnen gaan.

Verslagen baan

Maayke Tjin-A-Lim tweede bij het Sportheldenfestival op de Leyweg

foto 2

Afgelopen zaterdag werd tijdens het Sportheldenfestival op de Leyweg Maayke namens Sparta voorgedragen als sportheld. Hierbij werd zij uiteindelijk van de 6 genomineerde sporters of ploegen tweede. Zij ontving hierbij een cheque, die zij kan gaan besteden aan een clinique of sportmateriaal om nog verder te komen in haar sportcarrière.

Maayke druk bezig met het EYOF estafetteteam

De afgelopen weken heeft Maayke met het estafetteteam van de EYOF een aantal estafettewedstrijden gelopen. Nu is het afwachten voor Maayke of ze ook daadwerkelijk mag meelopen met het estafette team tijdens de EYOF. EYOF staat voor het Europees jeugd Olympisch festival waar atleten van 15 en16 jaar aan deel mogen nemen en is dit jaar in juli in Utrecht.

Omdat Maayke toch aanwezig was bij de Gouden Spike afgelopen zondag had ze zich ook aangemeld voor de 100m horden bij de dames. Dat betekent dat de horden hoger staan dan voor haar leeftijd het geval is. Pas zaterdagavond kreeg Maayke te horen dat ze zondag mocht debuteren op de hoge horden. En de race ging uitstekend die ze eindigde met een tijd van 14.69s. Voor het volledige verslag hiervan, zie www.avsparta.nl/Wedstrijden/Uitslagen-en-foto-s/2013/Gouden-Spike/Verslag

Andere zaken en Activiteiten derden

Baanwedstrijden derden in de directe omgeving

27 juni Instuifwedstrijd Naaldwijk
3 juli Instuif Leiden
11 juli Instuif Naaldwijk

Wegwedstrijden derden in de directe omgeving

21 juni Oranjeloop Kwintsheul
23 juni Wateringseveldloop Den Haag
6 juli Kadeloop Schipluiden
6 juli Ekiden Rotterdam

Zie voor bovenstaande wedstrijden www.avsparta.nl bij het agendagedeelte.

Lezing en proeverij over het Hardlopers Kookboek

Onze sponsor, Run2Day, organiseert op dinsdag 25 juni een avond, waarbij Mirjam van Reijen, auteur van het Hardlopers Kookboek, meer vertelt over voeding en recepten voor mensen, die naast het hardlopen ook meer aandacht willen geven aan hun voedingspatroon.

Meer informatie hierover vinden jullie op de site: denhaag.run2day.nl/uncategorized/het-hardlopers-kookboek-lezing-en-proeverij-dinsdag-25-juni.html

Colofon

Spartaal, de digitale nieuwsbrief van Atletiekvereniging Sparta Den Haag/Voorburg, verschijnt zeker niet maandelijks.

Vormgeving: Harry Oosterveen

Aan dit nummer werkten mee: Denny Tjin A-Lim, Harm Kolk, Ton de Kleijn en Bert van Dijk

Deadline Spartaal

De deadline voor de volgende Spartaal is 14 juli 2013. Stuur je bijdrage naar pr@avsparta.nl