AV Sparta / Over AV Sparta / Spartaal / 2013 / Februari 2013

Spartaal februari 2013

Komende activiteiten bij Sparta en anderen, van de voorzitter, wedstrijdverslagen, en meer.

Hierbij de nieuwe Spartaal. Mocht je van leden of belangstellenden horen dat zij deze Spartaal niet hebben ontvangen, laten ze zich dan voor de ontvangst van de nieuwe Spartaal aanmelden bij deze website: http://www.avsparta.nl/Spartaal

Eind maart zal de volgende Spartaal verschijnen. Kopij hiervoor kan men inleveren via pr@avsparta.nl tot 17 maart a.s.

Komende activiteiten vanuit AV Sparta

Wim Scholtes weer genomineerd voor Sportman 2012 van het Westland

Op donderdag 21 februari worden de bijzondere prestaties van sporters in het Westland voor het jaar 2012 geëerd. Eén van de genomineerden is onze snelle veteraan Wim Scholtes. Bij de Nederlandse Masterkampioenschappen werd Wim afgelopen jaar eerste op de 100 m., 200 m en 400 meter in de categorie. Hopelijk gaat hij bij deze happening ook met de eerste prijs weg.

Timetrials op 22 februari bij Sparta, locatie Westvliet

Op de laatste vrijdagavond van de maand kan je meedoen aan onderlinge timetrials op de baan in Voorburg. Timetrials zijn onderlinge sprintwedstrijden op tijd waarbij je je vorm kan testen. De time trials worden gelopen over de afstanden 80 meter. 150 meter en 300 meter.

Voor meer informatie, zie http://www.avsparta.nl/Jeugd/Nieuws-Westvliet

Start to Run begint op zaterdag 9 maart bij Sparta

Op zaterdag 9 maart begint bij Sparta de cursus Start to Run. Deze loopcursus richt zich op de beginnende loper en zal zowel op de locatie Westvliet alsook op de locatie Zuiderpark worden gegeven. Het lijkt nuttig voor Sparta-leden om mensen in hun omgeving die mogelijk interesse hebben om ook te gaan hardlopen attent te maken op deze mogelijkheid bij onze vereniging.

Informatie vinden jullie op de site van de Atletiekunie bij het project: https://starttorun.atletiekunie.nl/ Hierbij kan je kiezen voor de lokatie Westvliet of Zuiderpark

1 v.d. 4 loop bij HRR

Op 7 april vindt de laatste 1 v.d. 4 loop plaats van het seizoen 2012/2013. Deze loop vindt bij HRR plaats en na afloop zal de prijsuitreiking zijn.

Inschrijving en informatie, zie de site: http://www.avsparta.nl/Wedstrijden/Hardloopwinkel-1-van-de-4-lopen-en-crosses/1-vd-4-loop-bij-Hague-Road-Runners

image2
Jeugdkamp Sparta weer in voorbereiding

Ouders en trainers zijn al druk bezig om het jeugdkamp van Sparta weer voor te bereiden. Dit jaar vindt het kamp op 22, 23 en 24 maart plaats.

Voor informatie zie onze site: http://www.avsparta.nl/Wedstrijden/Sparta-evenementen/Jeugdkamp

Trainingsweekend loopgroepen

Het trainingsweekend vindt dit jaar plaats van 4 tot en met 7 oktober 2013 op dezelfde locatie als vorig jaar; Kampeer- en Kaasboerderij Hoekelum in Bennekom.

Alhoewel het weekend voor de meesten van jullie nog ver lijkt, zijn de organisatoren al druk bezig om voor jullie een leuk programma in elkaar te zetten. Voor meer informatie en aanmelding, zie de site: http://www.avsparta.nl/Wedstrijden/Sparta-evenementen/Trainingsweekend-loopgroepen

Van de voorzitter

Algemene Ledenvergadering AV Sparta

Op dinsdagavond 26 maart a.s. zal op de locatie Zuiderpark een algemene ledenvergadering van AV Sparta worden gehouden. Een belangrijk te behandelen punt hierbij is de begroting voor het jaar 2013. Nadere informatie over agenda en verdere gegevens zullen per e-mail worden verspreid en op de informatieborden in de beide clubhuizen worden geprikt.

Verslagen jeugd

Vier eindoverwinningen van Sparta-jeugd bij Haagse crosscompetitie

Afgelopen zondag was de laatste wedstrijd van de Haagse Cros Competitie. Onze Sparta atleten kwamen ook in actie in een fraai winters decor in de duinen bij HAAG Atletiek. Aan het eind van de middag namen vier Spartanen de hoofdprijs in ontvangst!

Voor verslag zie: http://www.avsparta.nl/Nieuws/2013/Vier-eindoverwinningen-Haagse-Cros-Competitie

MILA-jeugd sluit Crosscompetitie Zuid-Holland succesvol af.

Issam eerste in deze competitie bij de groep jongens C eerste jaars. Voor het verslag zie: http://www.avsparta.nl/Nieuws/2013/Finale-Cross-Z.H.M.-in-Alphen-a-d-Rijn-Archeonpark

Spartajeugd op medaillejacht bij NK-indoor

Bij de Nederlandse indoorkampioenschappen voor CD behaalde de jeugd van Sparta 14 medailles. Voor verslagen hiervan zie de volgende sites: http://www.avsparta.nl/Nieuws/2013/Spartanen-in-de-prijzen-bij-nationale-atletiekwedstrijden en http://www.avsparta.nl/Wedstrijden/Uitslagen/2013/DC-Spelen/Verslag

Verslagen weg en cross

Puinduinen of pijnduinen?

Bij de Puinduinrun, eind januari zagen twee Sparta-dames beslag te leggen op de eerste twee plaatsen. Voor een verslag hiervan, zie http://www.avsparta.nl/Wedstrijden/Uitslagen/2013/Puinduinrun/Verslag

Activiteiten derden

Den Haag Marathon: vrijwilligers gezocht

Over zeven maanden is het zover, dan vindt Den Haag Marathon plaats. Er kan gekozen worden uit vier parcoursen en de inschrijving hiervoor is inmiddels geopend. Natuurlijk hopen we dat er veel Spartanen meelopen, maar ook langs de parcoursen willen we graag een beroep op jullie doen.

De organisatie is al een tijd druk bezig met alle voorbereidingen, maar is nog steeds op zoek naar vrijwilligers. Loop je zelf niet mee, ken je mensen in je omgeving die ook willen helpen, meld je dan aan. Voor zo'n groot evenement zijn veel helpende handen nodig. Bovendien is het een mooie gelegenheid om de vereniging te promoten en ons visitekaartje af te geven.

We zijn erg blij met mensen die hiervoor tijd willen vrijmaken, er is van alles te doen. Zowel bij de voorbereiding als op de dag zelf. Binnenkort hopen we een gedetailleerde taakomschrijving op de website te plaatsen. Wil je een indruk krijgen wat er allemaal moet gebeuren zie dan via uitzending gemist’ de reportage op TV West over de Leiden Marathon’(uitgezonden 7 januari en 14 januari 2013).

Belangrijke taken zijn rayonmanager, drankpostleider en sluiscommandant. Zij gaan andere vrijwilligers aansturen tijdens de grote dag, werken - indien noodzakelijk - samen met hulpdiensten en moeten (enig) inzicht hebben in wat het betekent om loper te zijn in een groot evenement.

Ook de verkeersregelaar is een belangrijke functie. Mensen die zich aanmelden als rayonmanager, drankpostleider, sluiscommandant of verkeersregelaar krijgen een speciale instructie van de politie. Daarnaast krijgen zij een pasje en zijn ze verzekerd, op kosten van de organisatie. Om de marathon goed te laten verlopen hebben we wegafzetters, sluismedewerkers en ‘vlaggers’ nodig. Ook gaan we 23 drankposten bemensen.

Als vrijwilliger moet je minimaal twaalf jaar oud zijn. Vind je het leuk om mee te werken meld je dan aan als vrijwilliger via deze link: http://www.denhaagmarathon.nl/vrijwilligers

Colofon

Spartaal, de digitale nieuwsbrief van Atletiekvereniging Sparta Den Haag/Voorburg, verschijnt zeker niet maandelijks.

Vormgeving: Harry Oosterveen

Aan dit nummer werkten mee: Denny Tjin A-Lim, Harm Kolk, Simone Lankhuijzen, Ingrid Bosboom, Jeanette Voorbij en Bert van Dijk.

Deadline Spartaal

De deadline voor de volgende Spartaal is 17 maart 2013. Stuur je bijdrage naar pr@avsparta.nl