AV Sparta / Over AV Sparta / Spartaal / 2013 / December 2013

Spartaal december

Komende activiteiten bij Sparta en anderen, van de voorzitter, wedstrijdverslagen, en meer.

Hierbij de nieuwe Spartaal. Mocht je van leden of belangstellenden horen dat zij deze Spartaal niet hebben ontvangen, laten ze zich dan voor de ontvangst van de nieuwe Spartaal aanmelden bij de website: www.avsparta.nl/Spartaal

Begin januari zal de volgende Spartaal verschijnen. Kopij hiervoor kan men inleveren via pr@avsparta.nl tot 2 januari a.s.

Komende activiteiten vanuit AV Sparta

4 December speciale pupillentraining in het Zuiderpark

Het is weer bijna zover! Sinterklaas en zijn pieten zijn weer in ons land. En dit mogen we natuurlijk op AV Sparta niet onopgemerkt voorbij laten gaan! Voor meer informatie, zie: http://www.avsparta.nl/Nieuws/2013/Speciale-Pupillen-training-op-4-December

De jeugdcross competitie nu in Delft

De eerstvolgende cross voor de jeugd is op zondag 8 december bij AV 40 in Delft. Nadere informatie hopen we binnenkort via onze site bekend te maken. Inschrijven kan via onze site: http://www.avsparta.nl/Wedstrijden/ Agenda/Jeugd

Duinrellcross een must voor Spartanen

Op zondag 8 december vindt weer onze eigen Duinrellcross in Wassenaar plaats. Voor ieder midden en lange afstand atleet een must die in voorbereiding is voor een succesvol sportief 2014. Schrijf je op tijd in. Voor meer informatie zie:http://www.avsparta.nl/Wedstrijden/Hardloopwinkel-1-van-de-4-lopen-en-crosses/Duinrellcross

Schrijf je nu in voor Sparta’s Light in the night kidsrun

Houd vrijdagavond 13 december maar vast vrij in je agenda. Dan kan je weer meedoen met de Light In the Night Kidsrun, dé hardloopwedstrijd voor kinderen uit groep 4 t/m 8 die niet bang zijn in het donker!Al jaren een super gezellige hardloopwedstrijd in het donker, rondom de atletiekbaan van AV Sparta in Voorburg. Voor meer informatie zie: http://www.avsparta.nl/Wedstrijden/Sparta-evenementen/7e-Light-In-the-Night-Kidsrun-13-december-2013

Sparta’s nieuwjaarsrecepties in Voorburg en Den Haag

Op maandag 6 januari zal aansluitend op de jeugdtrainingen en ook op seniorentrainingen bij Westvliet Voorburg worden gehouden.

Een dag later dinsdag 7 januari zal de nieuwjaarsreceptie in het clubgebouw van het Zuiderpark Den Haag aansluitend aan de trainingen worden gehouden.

Het bestuur hoopt op beiden avonden bij een drankje en een hapje veel leden te ontmoeten.

Komende crossen rondom jaarwisseling in het kader van de Haagse cross competitie

Op 29 december a.s. vindt de Koplopers cross in Delft plaats. Enkele dagen later, op 4 januari, zal Haag haar traditionele oliebollencross houden. Beiden lopen vinden plaats in het kader van de afgesproken Hardloopwinkel crosscircuit 2013/2014 competitie. Voor informatie en inschrijving ga naar www.avsparta.nl/1vd4

Ledenvergadering AV Sparta verschoven naar februari 2014

De eerder aangekondigde ledenvergadering is verschoven naar begin 2014

Mededelingen

Gevraagd: Vrijwilligers om 60 jaar Sparta tot een feest te maken.

Volgend jaar bestaat Sparta 60 jaar. Het zou fijn zij als we in 2014 voor zowel de leden als ook in Den Haag en Voorburg dit kunnen uitstralen. Het bestuur zou graag een werkgroepje willen vormen om dit nader uit te werken. Voor inlichtingen over deze werkgroep kunt u contact opnemen met Bert van Dijk, e-mail: pr@avsparta.nl

Verslagen wedstrijden

Verbeterde clubrecords 2013

Ook in 2013 sneuvelden er weer een aantal clubrecords. De één nog vers; de ander die al een aantal generaties stand hield. Altijd mooi om te zien, dat records toch altijd weer gebroken worden. Voor een aantal clubrecords bij de senioren zal dat lastig worden. Een groot aantal, vooral bij de vrouwen, behoort tot de beste 10 tot 20 beste prestaties ooit in Nederland geleverd. Daar zit zelfs nog een Nederlands Record bij. Ria Stalman wierp op 16 juli 1984 de discus 71.22m weg, nog steeds goed voor het Nationale Record en dus ook voor het clubrecord van Sparta. Hoewel ook bij de jongere categorieën de clubrecords scherp staan, wordt daar elk jaar een flink aantal verbeterd. Bij de meisjes dit jaar geen verbeteringen, maar bij de jongens D konden we twee nieuwe records noteren.

image1

Bij de Keith Beard Javelin Cup in Woerden wierp Thijs Meershoek op 29 september de speer 42.49m weg. Dat was 43cm verder dan Dewki Barron in 1990 deed.

Bij de competitiewedstrijd in Lisse liep het kwartet Brett Duff, Robin Spoor, Sebastiaan Verhoeven en Pim de Wilde de 4x80 meter estafette in 40.36, wat een kleine verbetering van 4/100e seconde betekende van het record uit 2012. Bij de meisjes-C verbeterde Maayke Tjin-A-Lim op haar eigen thuisbaan in het Zuiderpark op 20 april 2013 haar eigen record op de 80 meter horden naar 11.84 (was 12.00).

Bij de jongens C sneuvelden er drie bejaarde records. Op de 100 meter liep Bryan Pronk (als C1e jaars) 11.60 tijdens de C-spelen in Amsterdam. Daarmee werden oude handtijden van Ron Bey (uit 1977) en Mike Tevreden (uit 1980) uit de boeken gelopen.

Ook op de 100m horden werd het clubrecord van Mike Tevreden uit 1980 (13.8h) verbeterd door Bryan. Het nieuwe recordstaat nu op 13.67, gelopen op 28 april 2013 tijdens de Hurdle Special te Epe.

Ook op de achtkamp verbeterde Bryan het clubrecord. Dat stond met 5627 punten op naam van Addy van der Kroft uit 1987. Bryan verbeterde het naar 5741 punten tijdens de NK Meerkamp op 21 september 2013 in Groningen.

image2

Verslag Haagse tien

Begin oktober vond in het kader van de 1 van de 4 lopen de 10 km plaats bij Haagatletiek. Een redelijk aantal Spartanen had zich hiervoor aangemeld en wist een flinke hoeveelheid ereplaatsen de wedstrijd te beëindigen. Voor een verslag, foto’s en uitslagen, zie onze site:http://www.avsparta.nl/content/view/full/8037

Andere zaken en Activiteiten derden

Baanwedstrijden derden in de directe omgeving

14 december Jeugd indoorwedstrijd Zoetermeer 15 december Jeugd indoorwedstrijd Naaldwijk 21 december Indoorwedstrijd Zoetermeer

Cross- en Wegwedstrijden derden in de directe omgeving

1 december Duinstrandloop Den Haag 5 januari Meerhorstloop Stompwijk

Zie voor bovenstaande en andere wedstrijden www.avsparta.nl bij het agendagedeelte.

Even voorstellen

Ik ben Paul Koks en sinds half oktober lid bij AV Sparta om weer structureel snelwandeltrainingen op de baan te kunnen doen. Zodra er voldoende af is gevallen wil ik ook weer minimaal eenmaal per week met een hardloopgroep meetrainen. Jaarlijks heb ik twee a drie trainingsdoelen waar ik naar toe werk.

image1

Voor 2014 is dat op 23 maart in staat zijn 50 km binnen de limiet te snelwandelen tijdens de wegwedstrijd bij OLAT in Tilburg, om vervolgens ook op 5 april de 60 km van Willem Mutze's Limburg Zwaarste te kunnen doen. (link: http://www.funrunner-heerlen.nl/funrunnerlopen2013/pagina2.html)

Eerder heb ik getraind bij De Hardloopschool Amsterdam, Trim Slim Fitness Almere, EAV Olympia en PSV atletiek in Eindhoven, Unitas in Sittard, ac Brabo in Deurne Antwerpen en Haag Atletiek in Den Haag. Bemoeienissen als trainer zijn er geweest bij Trim Slim Fitness Almere, PSV atletiek, ac Brabo en tijdens drie trainingsweekenden van OLAT. Bij PSV-atletiek maakte ik ook deel uit van het WOC en was er wedstrijdsecretaris uitwedstrijden Senioren / Junioren AB.

Tot en met de periode PSV atletiek is hardlopen de basis voor snelwandelen geweest, in combinatie met deelnemen aan wandeltochten over vooral onverhard parcours. Bij Unitas onderging ik de specifiek snelwandeltechnische opleiding, waardoor ik de laatste jaren in staat ben zelfstandig te trainen.

Ik heb snelwandelwedstrijden gelopen van 3.000m tot en met 28 uur (Roubaix), ben centurion en continental centurion (100 mijl binnen de 24 uur afgelegd) en heb deelgenomen aan wandelevenementen als Vierdaagse Nijmegen, Apeldoorn en de meeste georganiseerde lange afstand wandeltochten gelopen. Bijvoorbeeld Friesche Woudweg, Bossche 100, Amsterdam-Leeuwarden, Mergellandroute en ruim 30 Kennedymarsen. Viermaal meegeweest in de begeleidingsploeg tijdens Paris - Colmar; een snelwandelwedstrijd over meer dan 500 kilometer.

Recente resultaten: http://wakkee.nl/index.aspx?id=totalen&q2=Paul%20Koks

Agnes in het zonnetje

Kortgeleden heeft de zaterdagochtendgroep Agnes in het zonnetje gezet voor de trainingen die zij altijd geeft. We hopen dat ze nog vele zaterdagen de training wil verzorgen. Namens de groep mag ze uit eten met haar man Louis.

image2

Colofon

Spartaal, de digitale nieuwsbrief van Atletiekvereniging Sparta Den Haag/Voorburg, verschijnt zeker niet maandelijks.

Vormgeving: Harry Oosterveen

Aan dit nummer werkten mee: Ton de Kleijn, Paul Koks en Bert van Dijk.

Deadline Spartaal

De deadline voor de volgende Spartaal is 2 januari 2014. Stuur je bijdrage naar PR@avsparta.nl,