AV Sparta / Over AV Sparta / Spartaal / 2013 / April 2013

Spartaal april 2013

Komende activiteiten bij Sparta en anderen, van de voorzitter, wedstrijdverslagen, en meer.

Hierbij de nieuwe Spartaal. Mocht je van leden of belangstellenden horen dat zij deze Spartaal niet hebben ontvangen, laten ze zich dan voor de ontvangst van de nieuwe Spartaal aanmelden bij deze website: http://www.avsparta.nl/Spartaal

Begin mei zal de volgende Spartaal verschijnen. Kopij hiervoor kan men inleveren via pr@avsparta.nl tot 26 april a.s.

Komende activiteiten vanuit AV Sparta

Testwedstrijden op Westvlietbaan

Op 7 april houdt AV Sparta testwedstrijden op de baan Westvliet te Voorburg. De wedstrijden zijn bestemd voor jeugd en senioren. Voor progamma en inschrijving, zie de site: http://www.avsparta.nl/Nieuws/2013/Tijdschema-testwedstrijden-bekend

1 v.d. 4 bij HRR

Op 7 april vindt de laatste 1 v.d. 4 loop plaats van het seizoen 2012/2013 bij HRR. Na afloop is de prijsuitreiking. Hopelijk staan we na deze wedstrijd op plaats 1 van het clubklassement.

Inschrijving en informatie, zie de site: http://www.avsparta.nl/Wedstrijden/Hardloopwinkel-1-van-de-4-lopen-en-crosses/1-vd-4-loop-bij-Hague-Road-Runners

DC competitie in Zuiderpark

Op zaterdag 20 april vindt op de baan van Sparta een DC-competitie plaats. Op dit moment is nog niet bekend welke ploegen hieraan deelnemen.

Open baanwedstrijd junioren bij Sparta

Vrijdagavond 26 april organiseert Sparta een baanwedstrijd voor junioren. Informatie is te vinden op de site: http://www.atletiekunie.nl/index.php?page=80&agendaitem=7598&type=wedstrijd

Pupillencompetitie AV Sparta

Pupillencompetitie-AV-Sparta

Voor de jongste jeugd organiseren we ook dit jaar in samenwerking met de atletiekverenigingen uit Naaldwijk, Delft en Den Haag een pupillencompetitie. Het leuke is: je kan je nu inschrijven! Lees dus snel verder...  http://www.avsparta.nl/Nieuws/2013/Pupillencompetitie-AV-Sparta

Van de voorzitter

Het bestuur heeft besloten de behandeling van de jaarrekening over 2012 en de begroting voor 2013 in één ledenvergadering te behandelen en niet afzonderlijk, zoals eerst de bedoeling was. Zodra zekerheid bestaat wanneer deze stukken klaar zijn, zal een datum voor deze vergadering worden vastgesteld en gepubliceerd. Jos Bras werkt met enkele medewerkers aan het opstellen van deze documenten.

Het bestuur is van plan in de eerstvolgende ledenvergadering een voordracht te doen om Machel Nuyten als bestuurslid te benoemen ter opvolging van Arnout Voogt. Arnout blijft wel de trainingen geven. Machel was al trainer in het Zuiderpark voor lopers met een blessure of die terugkomen na een blessure. Hij is inmiddels begonnen zich in te werken met betrekking tot trainingen, trainers en vrijwilligersvergoedingen aan trainers in Zuiderpark en Westvliet.

Over de subsidieaanvraag voor uitvoering van achterstallig onderhoud aan het clubgebouw Zuiderpark is nog geen beslissing gevallen doordat de gemeente nog enkele aanvullende vragen heeft gesteld over de uitgebrachte offertes.

Verslagen baan

Nanah pakt zilver in Antwerpen

image2

Nanah Fung-Loy heeft tijdens het drukbezochte Supercrack Indoor Criterium over vier wedstrijden in Hoboken-Belgie in het eindklassement het zilver behaald bij de dames miniemen (MD1 en D2). Met een puntentotaal van 3341 punten en diverse nieuwe PR's heeft zij mooie prestaties neergezet, gezien het veld met goede Belgisch/Franse atleten.

Met diverse uitnodigingen op zak kan ze terugkijken op een zeer competatief indoor seizoen 2012/2013. Tijdens de Supercrack finale op 17 maart j.l. verbeterde zij wederom haar PR op 60 horden in een nieuwe tijd van 10.10 sec (was 10.18).

Met een afstand van 10.76 was zij met kogelstoten 'onbereikbaar' voor de concurrentie en daarmee goed voor de tweede gouden medaille op de individuele onderdelen. Op 60 meter sprint wist zij, ondanks de griep, een mooie vierde plek te bemachtigen tussen het 2de jaars geweld in een tijd van 8.81.

Een prachtige afsluiting van haar 'buitenlands' indoor-avontuur.

Mary wint brons bij EK indoor

image3

door Arjan van der Voort 

Tijdens de Europese kampioenschappen indoor voor masters heeft Mary Augustin brons gewonnen op de 400 meter. De Haagse kwam woensdagavond in het Spaanse San Sebastian tot een tijd van 1.06.44 en hoefde alleen de Françaises Elle Zongo en Dolores Hachotte voor zich te dulden.

Eerder dit indoorseizoen wist Mary ook al een zilveren medaille te halen bij de NK indoor masters in Apeldoorn.

Wim Scholtes mistte net het podium op de 400 meter. In een tijd van 1.05.07 werd hij vierde in de finale. Wim liep hiermee een seconde sneller dan tijdens de NK indoor masters die eind februari werd gehouden in Apeldoorn. De Spanjaard Jose Luis Romero werd Europees kampioen in een tijd van 1.02.34.

Verslagen weg en cross

CPC druk bezocht door Sparta-leden

Afgelopen CPC-loop is ondanks de kou druk bezocht door Sparta-leden. Van vele leden kregen we reacties met foto's en verslagen. Ze zijn te vinden op de site: http://www.avsparta.nl/content/view/full/7135
Ook de jeugd liet zich goed zien: http://www.avsparta.nl/Wedstrijden/Uitslagen/2013/CPC-loop/Verslag

Andere zaken en Activiteiten derden

Jeugd enthousiast terug van koud jeugdkamp

Ondanks de kou kijken de deelnemers en begeleiders terug op een geslaagd weekend.
Voor foto's en video zie http://www.avsparta.nl/Wedstrijden/Uitslagen/2013/Jeugdkamp

Colofon

Spartaal, de digitale nieuwsbrief van Atletiekvereniging Sparta Den Haag/Voorburg, verschijnt zeker niet maandelijks.

Vormgeving: Harry Oosterveen

Aan dit nummer werkten mee: Denny Tjin A-Lim, Harm Kolk, Simone Lankhuijzen en Bert van Dijk.

Deadline Spartaal

De deadline voor de volgende Spartaal is 26 april 2013. Stuur je bijdrage naar pr@avsparta.nl