AV Sparta / Over AV Sparta / Spartaal / 2012 / Oktober 2012

Oktober 2012

Komende activiteiten bij Sparta en anderen, van de voorzitter, wedstrijdverslagen, en meer.

Hierbij de nieuwe Spartaal. Mocht je van leden of belangstellenden horen dat zij deze Spartaal niet hebben ontvangen, laten ze zich dan voor de ontvangst van de nieuwe Spartaal aanmelden bij deze website: http://www.avsparta.nl/Spartaal

Begin november zal de volgende Spartaal verschijnen. Kopij hiervoor kan men inleveren via pr@avsparta.nl tot 2 november a.s.

Komende activiteiten bij AV Sparta

AV Sparta Voorburg organiseert open middag ma 24 september, 22:08

Op zondag 14 oktober organiseert AV Sparta Voorburg een open middag (van 13.00 tot 16.00 uur) voor kinderen en hun ouders op onze atletiekbaan bij Sportpark Westvliet.

CPC-training start half november wo 10 oktober, 21:24

In week 47 beginnen bij Sparta zowel in Voorburg als in Den Haag weer nieuwe groepen met mensen die zich serieus willen voorbereiden op de CityPierCity-loop. Goed om bekenden van jullie hier vast op te attenderen.

Sparta Cross (Uithofcross) vr 9 november, 20:27

De 2e cross in de serie van het 1vd4 De Hardloopwinkel vindt plaats op zaterdag 12 december 2020 op het mountainbikeparkoers in De Uithof. Het is een ronde van bijna 4 km die zowel voor de korte (één ronde) als voor de lange cross (twee rondes) gebruikt gaat worden.

12e Light In the Night Kidsrun (14 december 2018) ma 19 november, 16:33

Dé hardloopwedstrijd voor kinderen uit groep 4 t/m 8 die niet bang zijn in het donker!

Van de voorzitter

Jeugdsportcoördinator wo 10 oktober, 21:28

In overleg met Sparta heeft de gemeente Den Haag per 15 oktober Marco de Keijzer aangesteld als nieuwe jeugdsportcoördinator voor de locatie  Zuiderpark. Arjan van der Voort is in eenzelfde functie,  in dienst van de gemeente Voorburg-Leidschendam, actief in Voorburg. We verkeren als Sparta daarmee in de gelukkige omstandigheid dat we voor deze activiteit twee functionarissen hebben.

Clubgebouw Zuiderpark wo 10 oktober, 21:29

Het dak van het clubgebouw is zo slecht dat het moet worden vernieuwd. In overleg met de gemeente Den Haag heeft Sparta bij drie aannemers offertes gevraagd, die inmiddels binnen zijn. Vóór eind oktober moet bij de gemeente een subsidie-aanvraag worden ingediend. De nieuwe regeling is dat de gemeente 66% van de kosten van deze reparatie subsidieert. Voorts is uit een uitgevoerde quick scan gebleken dat ook nog kleine reparaties binnen nodig zijn, die Sparta voor eigen rekening moet verrichten. Voor de uitvoering daarvan zorgt Hans Wetemans. Tenslotte wordt de installatie ter voorkoming van legionellabesmetting in de week van 8 oktober geheel vervangen. De kosten hiervan neemt de gemeente Den Haag voor haar rekening. 

Activiteiten derden

1 vd 4 loop Haag Atletiek wo 18 juli, 21:45

Op zaterdag 17 oktober wordt de tweede loop van het 1 v.d. 4 loopcircuit georganiseerd door Haag Atletiek.

Duindigtcross wo 18 juli, 21:49

Op zondag 29 november vindt de 1 vd 4 cross, georganiseerd door HRR, plaats.

‘Goed ademhalen, een verademing!’ wo 10 oktober, 21:36

Op woensdag 7 november geeft Koen de Jong in samenwerking met onze sponsor Run2Day een lezing over sportrusten en ademhaling

Koop een lot van de Grote Clubactie wo 10 oktober, 21:56

Koop nu online via de site van Sparta een lot van de Grote Clubactie. Doe mee en nodig bekenden en relaties uit om hun loten via de site van Sparta te bestellen.

Wij doen mee aan de Grote Clubactie, omdat grote materialen vervangen moeten worden zoals (pols)hoogpringmatten, overkappingen, scoreborden, horden, etc.

Snel naar http://online.clubactie.nl/AVSparta en koop enkele loten. Tachtig procent van de opbrengst is voor Sparta.

Den Haag Marathon: inschrijving open wo 10 oktober, 23:54

Op 22 september 2013 - de zondag na Prinsjesdag – vindt Den Haag Marathon plaats. Vanaf 6 oktober 2012 is de inschrijving geopend voor een marathon (42,195 km), een halve marathon (21,1 km), een ultramarathon (68 km) en een tiende marathon (4,2 km).

Verslagen van wedstrijden

Sparta-pupillen veroveren 6 medailles bij NK estafette wo 10 oktober, 22:04

AV Sparta Pupillen en Junioren met 6 keer goud, 2 keer zilver en 2 keer brons tijdens NK Estafette weekend 2012.

Naast de mooie uitslagen bij de jeugd slaagde onze jongere oudere, Wim Scholtes, erin om met zijn collega’s 3 nationale records in hun leeftijdsklasse te verbeteren. Eind september liepen zij in Amstelveen de volgende records:

  • 4x100m: Ned. record in 53.39 sec. 
  • 4x200m: Ned. record in 1.54.27 min.
  • 4x400m: Ned. record in 4.34.65 min.

Een mooie afsluiting van het baanseizoen!

Maayke Tjin A-Lim snel tijdens C-spelen wo 10 oktober, 22:13

Tijdens de C-spelen, het officieus kampioenschap voor C-junioren, in Amsterdam is Maayke Tjin A-Lim (van AV Sparta) op zaterdag  25 augustus kampioen geworden op de 300m horden in een prachtige tijd en een persoonlijk record van 44.61 sec. Dit is de 8ste tijd ooit gelopen door een C-junior. En Maayke is pas een eerste jaar C-junior.

In de serie was Maayke al de snelste loopster met een tijd van 45.65 sec.

Maayke in Oranje wo 10 oktober, 22:17

Op 8 september heeft Maayke Tjin A-Lim met de Nederlandse ploeg onder 16 jaar meegedaan aan de C-interland tegen Westfalen in Gladbeck in Duitsland.  Met de bus vertrokken de Nederlandse atleten en de bondstrainers al heel vroeg in de ochtend vanaf Papendal  richting Duitsland.

Maayke had een druk programma. Ze moest hinkstapspringen, een 300m horden lopen en een 4 x 100m estafette.  In het warme Gladbeck werd de 300m horden door Maayke gewonnen in 45.24 s. Nederland won de interland. De eindstand was 164 punten voor Nederland en  153 punten voor Westfalen.

Naschoolse atletiek op Sportpark Westvliet wo 10 oktober, 22:24

Scholieren van zes basisscholen uit Leidschendam en Voorburg kwamen maandag 17 september naar de Spartabaan op Sportpark Westvliet. Zij hadden zich opgegeven voor 6 naschoolse atletiektrainingen aangeboden door de gemeente Leidschendam-Voorburg in nauwe samenwerking met Sparta.

Afscheid Voorburgse trainers wo 10 oktober, 22:34

Afgelopen periode heeft een aantal baantrainers van locatie Voorburg afscheid genomen.

Werptrainer Erik van Egmond, BC junioren trainer Jeroen Wieffering en D junioren trainster Mirian Rutgrink zijn na vele jaren trouwe inzet gestopt. Hartelijk bedankt voor jullie inzet!

Momenteel zijn we druk op zoek naar nieuwe trainers die onze jeugd training willen geven. Wil je zelf eens ervaren hoe leuk training geven is of weet je iemand die hier interesse in heeft, neem contact op met trainerscoördinator Arjan van der Voort (Arjan@avsparta.nl).

Colofon

Spartaal, de digitale nieuwsbrief van Atletiekvereniging Sparta Den Haag/Voorburg, verschijnt zeker niet maandelijks.

Vormgeving: Harry Oosterveen 
Aan dit nummer werkten mee: Arjan van der Voort, Denny Tjin A-Lim en Jeanette Voorbij.

Deadline Spartaal

De deadline voor de volgende Spartaal is 2 november 2012. Stuur je bijdrage naar pr@avsparta.nl