AV Sparta / Over AV Sparta / Spartaal / 2009 / Spartaal 5, december 2009

Spartaal 5, december 2009

Competitie baanatletiek 2010

Na de zeer succesvolle editie van 2009, waarin vooral de junioren indruk maakten, staat ook in 2010 de competitie weer hoog op de prioriteitenlijst van AV Sparta. (...)

Even voorstellen: Abdelkader Harraz

Ik ben Abdelkader Harraz en ben geboren en getogen in Enschede. Oorspronkelijk kom ik uit Marokko. (...)

Doe mee aan de Q-santarun 2009!

Op woensdag 23 december organiseert Q-music voor de derde keer de Q-santa-run, een kerstmannenloop van 5 kilometer dwars door het centrum van Rotterdam. En jij kan meelopen! (...)

Marathon Berlijn

Na een nerveuze nacht was het eindelijk zo ver:met bijna 41.000 andere lopers uit 121 landen, waaronder wereldrecordhouder Haile Gebrselassi, werd om 9 uur het startschot gelost voor de Marathon van Berlijn. Het half uur daarvoor in het startvak was het ontspannen en kon ik in- en uitlopen en rustig praten met Zandra. De perfecte organisatie had voor voldoende ruimte gezorgd. (...)

Gezocht: kerstballen en lampjes voor in de boom

Eigenlijk wil je nog niet aan de Kerstdagen denken, maar ze komen toch echt dichterbij! En als er dan een bericht over de Q-Santa-Run (de jaarlijkse Kerstmannenloop in Rotterdam) op het prikbord verschijnt, kun je er helemaal niet meer omheen. Dus trekken we binnenkort weer de dozen met kerstspullen te voorschijn. Soms is het een verrassing wat daar ook alweer precies in zit. (...)

Oefeningen met de Bobath Bal

Soort ‘skippybal’; ze zijn te koop in verschillende maten; kies de maat die bij je lengte past. Je vindt ze ook in het krachthonk van Sparta Zuiderpark! (...)

NYC: start spreading the news…

Een aantal jaar geleden heb ik gezegd dat ik ooit een marathon wilde lopen. Voor Astrid was dat de reden om ook te beginnen met hardlopen, zodat ze tegen die tijd niet als supporter mee zou hoeven. Ik had het plan al een tijd voor me uitgeschoven, en had dat wellicht nog jaren kunnen volhouden als Astrid niet had aangedrongen op dat het er in 2009 maar eens van moest komen. Als je het vervolgens een beetje stil houdt, kun je er nog onderuit. Helaas lukte dat ook niet meer, want heel Sparta wist inmiddels van het plan. Het moet dus echt gebeuren. (...)

Trainingsweekend 2009

Vrijdag 23 oktober was het weer zo ver: het jaarlijkse slap-geouwehoer- /zuip-/weinig- slapen-weekend van de loopgroepen. Dit jaar hebben we Petten onveilig gemaakt. (...)

Voeding & sport

Voeding en sport: het een kan niet zonder het ander. Althans, voeding kan zonder sport, maar daar willen Spartanen niets van weten! (...)