AV Sparta / Over AV Sparta / Spartaal / 2009 / Spartaal 4, oktober 2009

Spartaal 4, oktober 2009

Sparta valt 3 x in de prijzen

Op zondag 6 september heeft Sparta een zilveren en twee gouden medailles behaald tijdens de Vlietloop in Voorschoten. (...)

In Memoriam: Lid van verdienste Hans Vrolijk

Het bestuur van Sparta kreeg het trieste bericht van het overlijden van haar lid van verdienste, Hans Vrolijk, op de veel te jonge leeftijd van 56 jaar.
Hans was in de jaren zeventig en tachtig een veel en graag geziene loper in de Haagse regio. Dick de Jager noemde hem in het boek van de SLA-groep, t.g.v. het 50-jarig bestaan van Sparta, de “Godfather” van de Haagse wegatletiek. (...)

Ervaring: verslag Monsterrit De Marmotte

Vijf uur! De wekker gaat; een onmenselijke tijd voor een onmenselijke tocht die vandaag staat te gebeuren: de Marmotte, een monstertocht met drie cols van de buitencategorie en een van de vierde categorie.
Maar er is hard voor getraind; kopje van Bloemendaal, de Posbank en onze eigen Maaslandkering een keer of tig omhoog. Maar dat waren puistjes vergeleken bij de toppen die vandaag bedwongen moesten worden. (...)

Column: Nasi Campur op je loopschoen

‘Selamat makan!’ glimlacht de serveerster in oranje sarong en zet een dampend bord koolhydraten voor ons neer. Van het plakkerige formica tafeltje stijgt de geur op van Indonesië. Maar hoe beschrijf je die? ‘De geur van de stad in de warme avond: klapperolie, fruit, zoete krètèk-tabak, trassi, rook van houtskoolkomforen.’ Dat schreef Hella Haasse toen zij in 1969 terugkeerde naar haar geboorteland. Ketjapkip, kokoskool en Conimex zijn de woorden die in mij opkomen. (...)

spartaal0910.pdf 1.015 kB