AV Sparta / Over AV Sparta / Spartaal / 2009 / Spartaal 1, mei 2009

Spartaal 1, mei 2009

Heren estafetteploeg loopt sterk in Lisse

Op zaterdag 9 mei 2009 verzamelde de Nederlandse atletiektop zich op Sportpark Ter Specke in Lisse voor de 1e wedstrijd van het SPAR baancircuit. (...)

Luc de Haan met 90 jaar oudste actieve Spartaan

Op dinsdag 21 april 2009 werd Sparta erelid Luc de Haan 90 jaar! Dat is op zich al een mijlpaal, maar het is helemaal een prestatie als je bedenkt dat hij nog iedere week trouw op maandag- en woensdagochtend naar de baan komt om met de ochtendgroep mee te trainen. (...)

Baanatletiek - de eerste competitieronde

Wat voor veel van onze wegatleten een belangrijke marathon, de CPC of de Royal Ten is, is voor baanatleten de competitie. Die bestaat uit twee of drie wedstrijden, waar in de atleten maximaal twee individuele nummers plus een estafette mogen doen. ... Sommige atleten, de zogenaamde meerkampers, kunnen namelijk alles. (...)

Mijn eerste CPC

In de tweede helft van 2008 besloot ik te gaan hardlopen. Dat leek me de perfecte sport: lekker in de buitenlucht en je kunt het altijd en overal doen... Maar ja, je moet het wel doen natuurlijk! (...)

Gesneuvelde clubrecords

Records zijn er om gebroken te worden. Het ‘Guinness Book of Records’ staat er vol mee. (...)

Ron van Wilgen

Op de laatste Algemene Ledenvergadering (ALV) zijn drie Spartanen benoemd tot lid van verdienste. Een van die drie ‘gouden’ Spartaleden is Ron van Wilgen, een hele trouwe Spartaan. (...)

Wasbord voor altijd

Steeds meer Marikens gaan hardlopen. De media jubelen over de tweede loopgolf. Het vrouwenlopen is nog altijd aan een inhaalrace bezig. Mooi. Prachtig! Maar wie denkt dat daarmee het hardlopen voor mannen en vrouwen gelijkwaardiger is geworden, komt bedrogen uit. (...)

Bert van Dijk achter de geraniums?

Op dinsdag 12 mei was er in de kantine van het Zuiderpark een afscheidsfeestje voor Bert van Dijk. (...)