AV Sparta / Over AV Sparta / Spartaal / 2009

Spartaal archief 2009

Spartaal 5, december 2009

Competitie baanatletiek 2010

Na de zeer succesvolle editie van 2009, waarin vooral de junioren indruk maakten, staat ook in 2010 de competitie weer hoog op de prioriteitenlijst van AV Sparta. (...)

Even voorstellen: Abdelkader Harraz

Ik ben Abdelkader Harraz en ben geboren en getogen in Enschede. Oorspronkelijk kom ik uit Marokko. (...)

Doe mee aan de Q-santarun 2009!

Op woensdag 23 december organiseert Q-music voor de derde keer de Q-santa-run, een kerstmannenloop van 5 kilometer dwars door het centrum van Rotterdam. En jij kan meelopen! (...)

Marathon Berlijn

Na een nerveuze nacht was het eindelijk zo ver:met bijna 41.000 andere lopers uit 121 landen, waaronder wereldrecordhouder Haile Gebrselassi, werd om 9 uur het startschot gelost voor de Marathon van Berlijn. Het half uur daarvoor in het startvak was het ontspannen en kon ik in- en uitlopen en rustig praten met Zandra. De perfecte organisatie had voor voldoende ruimte gezorgd. (...)

Gezocht: kerstballen en lampjes voor in de boom

Eigenlijk wil je nog niet aan de Kerstdagen denken, maar ze komen toch echt dichterbij! En als er dan een bericht over de Q-Santa-Run (de jaarlijkse Kerstmannenloop in Rotterdam) op het prikbord verschijnt, kun je er helemaal niet meer omheen. Dus trekken we binnenkort weer de dozen met kerstspullen te voorschijn. Soms is het een verrassing wat daar ook alweer precies in zit. (...)

Oefeningen met de Bobath Bal

Soort ‘skippybal’; ze zijn te koop in verschillende maten; kies de maat die bij je lengte past. Je vindt ze ook in het krachthonk van Sparta Zuiderpark! (...)

NYC: start spreading the news…

Een aantal jaar geleden heb ik gezegd dat ik ooit een marathon wilde lopen. Voor Astrid was dat de reden om ook te beginnen met hardlopen, zodat ze tegen die tijd niet als supporter mee zou hoeven. Ik had het plan al een tijd voor me uitgeschoven, en had dat wellicht nog jaren kunnen volhouden als Astrid niet had aangedrongen op dat het er in 2009 maar eens van moest komen. Als je het vervolgens een beetje stil houdt, kun je er nog onderuit. Helaas lukte dat ook niet meer, want heel Sparta wist inmiddels van het plan. Het moet dus echt gebeuren. (...)

Trainingsweekend 2009

Vrijdag 23 oktober was het weer zo ver: het jaarlijkse slap-geouwehoer- /zuip-/weinig- slapen-weekend van de loopgroepen. Dit jaar hebben we Petten onveilig gemaakt. (...)

Voeding & sport

Voeding en sport: het een kan niet zonder het ander. Althans, voeding kan zonder sport, maar daar willen Spartanen niets van weten! (...)

Spartaal 4, oktober 2009

Sparta valt 3 x in de prijzen

Op zondag 6 september heeft Sparta een zilveren en twee gouden medailles behaald tijdens de Vlietloop in Voorschoten. (...)

In Memoriam: Lid van verdienste Hans Vrolijk

Het bestuur van Sparta kreeg het trieste bericht van het overlijden van haar lid van verdienste, Hans Vrolijk, op de veel te jonge leeftijd van 56 jaar.
Hans was in de jaren zeventig en tachtig een veel en graag geziene loper in de Haagse regio. Dick de Jager noemde hem in het boek van de SLA-groep, t.g.v. het 50-jarig bestaan van Sparta, de “Godfather” van de Haagse wegatletiek. (...)

Ervaring: verslag Monsterrit De Marmotte

Vijf uur! De wekker gaat; een onmenselijke tijd voor een onmenselijke tocht die vandaag staat te gebeuren: de Marmotte, een monstertocht met drie cols van de buitencategorie en een van de vierde categorie.
Maar er is hard voor getraind; kopje van Bloemendaal, de Posbank en onze eigen Maaslandkering een keer of tig omhoog. Maar dat waren puistjes vergeleken bij de toppen die vandaag bedwongen moesten worden. (...)

Column: Nasi Campur op je loopschoen

‘Selamat makan!’ glimlacht de serveerster in oranje sarong en zet een dampend bord koolhydraten voor ons neer. Van het plakkerige formica tafeltje stijgt de geur op van Indonesië. Maar hoe beschrijf je die? ‘De geur van de stad in de warme avond: klapperolie, fruit, zoete krètèk-tabak, trassi, rook van houtskoolkomforen.’ Dat schreef Hella Haasse toen zij in 1969 terugkeerde naar haar geboorteland. Ketjapkip, kokoskool en Conimex zijn de woorden die in mij opkomen. (...)

spartaal0910.pdf 1.015 kB

Spartaal 3, september 2009 di 11 oktober, 23:24

AV Sparta presenteert: het Sparta Herfstfeest!

Met: heerlijke hapjes, een pop-quiz en een live optreden van rockcoverband Axenzion.
Voor: alle leden van atletiekvereniging Sparta en hun vrienden!

Datum: zaterdag 10 oktober 2009
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Kantine AV Sparta Zuiderpark
Entree: 5 euro p.p.*

De kaartverkoop start op 1 september 2009. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de bar en bij Yke (06-2316 4465).

* Vrijwilligers krijgen gratis toegang! Zet je je met enige regelmaat als vrijwilliger in voor Sparta en wil je graag naar het feest? Stuur dan voor 1 oktober 2009 een e-mail naar vrijwilligers@avsparta.nl!

Atletiekbaan en kantine Zuiderpark gerenoveerd

De atletiekbaan in het Zuiderpark is gerenoveerd. Er is een dun laagje tartan op de rondbaan gespoten en de belijning is erop gezet. Ook de discusringen en kooien zijn vernieuwd. Rondom de verspringbakken zijn roosters aangelegd die ervoor zorgen dat er minder zand op de baan komt. De hoogspringoverkappingen zijn vernieuwd en ook de goten zijn aangepast zodat deze weer makkelijk te gebruiken zijn. Mooi op tijd voor de Sparta Games op 30 augustus!

Ook de kantine wordt binnenkort vernieuwd. Hij wordt opnieuw gewit, maar krijgt ook echte Sparta-kleuren. Bovendien komt er ander meubilair en worden de wanden aangepast, zodat makkelijk te zien is wat er voor nieuws is met betrekking tot de baan en de weg. Mooi op tijd voor het Sparta Herfstfeest op 10 oktober!

Sparta in de pers

Heb je een medaille gewonnen? Organiseer je een sportief evenement? Zet je binnenkort een Spartaan in het zonnetje? Laat het ons weten via PR@avsparta.nl! Er zit een team voor je klaar dat jouw nieuwsfeit kan omzetten in een persbericht en verstuurt naar onze lokale en regionale perscontacten. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat Sparta vaker ‘in de krant’ komt!

Grip op griep

Help mee om Sparta griepvrij te houden! Kijk op www.grieppandemie.nl.

Opzeggen lidmaatschap

Wil je je lidmaatschap van AV Sparta met ingang van 1 januari 2010 opzeggen? Dat kan uitsluitend schriftelijk voor 1 oktober 2009. Volgens artikel 6 punt 2 van de statuten ben je bij tussentijdse opzegging van het lidmaatschap de contributie over een heel jaar verschuldigd.

Spartaal 2, juni 2009

Battle of the B’s

De atletiekbaan van AAC op Sportpark Ookmeer was zondag 31 mei 2009 het decor voor een strijd tussen de beste B-junioren uit het hele land.

Trainingsweekend A/B en Senioren komt eraan!

Na de trainingsweekenden in Sittard in 2005 en 2006 komt er dit jaar weer zo’n spetterend weekend!

Wegatletiek: Loopgroepen AV Sparta Zuiderpark

Evenals in de jaren daarvoor, maakten ook in 2008 de loopgroepen een groot deel uit van het actieve ledenbestand van de atletiekvereniging.

Voorlopig geplande data 1 vd 4 lopen

The Hague Royal Ten

Wat doe je op een mooie zonnige zondag als je te geblesseerd bent om te lopen? Juist, dan ga je fietsen!

Verslag secretaris over 2008

2008 was weer een bijzonder jaar. De vorige ALV was in november 2008, nog maar 6 maanden geleden. We hebben sindsdien veel positieve ontwikkelingen mogen zien!

Sparta leden praten over de structuur van hun vereniging

Het was druk in de kantine op Sportpark Westvliet. Het Sparta clubgebouw was voor even omgebouwd tot een vergaderlocatie met alles erop en eraan.

Baanatletiek bij Sparta in 2008

2008 was het jaar waarin Sparta weer een Nederlands kampioen bij de senioren kon begroeten. In Amsterdam werd Rogier van den Berg Nederlands kampioen verspringen! Maar er gebeurde natuurlijk nog veel meer…

Nieuwe bestuursstructuur AV Sparta

Met het tot stand komen van de atletiekbaan en het clubhuis op Westvliet wil het bestuur de organisatie van de vereniging aanpassen.

Verslag ALV Sparta 28 november 2008

Fons Kemper heet iedereen welkom in het nieuwe clubhuis op de locatie Westvliet en zal voor deze vergadering fungeren als waarnemend voorzitter.

Leeghoofd

Wat is tegenwoordig het meest gegeven antwoord op de vraag waarom iemand hardloopt?

Uitnodiging

Kom ook naar de ALV op 30 juni om 20:45 in het Zuiderpark.

Spartaal 1, mei 2009

Heren estafetteploeg loopt sterk in Lisse

Op zaterdag 9 mei 2009 verzamelde de Nederlandse atletiektop zich op Sportpark Ter Specke in Lisse voor de 1e wedstrijd van het SPAR baancircuit. (...)

Luc de Haan met 90 jaar oudste actieve Spartaan

Op dinsdag 21 april 2009 werd Sparta erelid Luc de Haan 90 jaar! Dat is op zich al een mijlpaal, maar het is helemaal een prestatie als je bedenkt dat hij nog iedere week trouw op maandag- en woensdagochtend naar de baan komt om met de ochtendgroep mee te trainen. (...)

Baanatletiek - de eerste competitieronde

Wat voor veel van onze wegatleten een belangrijke marathon, de CPC of de Royal Ten is, is voor baanatleten de competitie. Die bestaat uit twee of drie wedstrijden, waar in de atleten maximaal twee individuele nummers plus een estafette mogen doen. ... Sommige atleten, de zogenaamde meerkampers, kunnen namelijk alles. (...)

Mijn eerste CPC

In de tweede helft van 2008 besloot ik te gaan hardlopen. Dat leek me de perfecte sport: lekker in de buitenlucht en je kunt het altijd en overal doen... Maar ja, je moet het wel doen natuurlijk! (...)

Gesneuvelde clubrecords

Records zijn er om gebroken te worden. Het ‘Guinness Book of Records’ staat er vol mee. (...)

Ron van Wilgen

Op de laatste Algemene Ledenvergadering (ALV) zijn drie Spartanen benoemd tot lid van verdienste. Een van die drie ‘gouden’ Spartaleden is Ron van Wilgen, een hele trouwe Spartaan. (...)

Wasbord voor altijd

Steeds meer Marikens gaan hardlopen. De media jubelen over de tweede loopgolf. Het vrouwenlopen is nog altijd aan een inhaalrace bezig. Mooi. Prachtig! Maar wie denkt dat daarmee het hardlopen voor mannen en vrouwen gelijkwaardiger is geworden, komt bedrogen uit. (...)

Bert van Dijk achter de geraniums?

Op dinsdag 12 mei was er in de kantine van het Zuiderpark een afscheidsfeestje voor Bert van Dijk. (...)