AV Sparta / Over AV Sparta / Media / Veel animo voor Rabo Molenloop

Veel animo voor Rabo Molenloop

Artikel in Voorburgs Dagblad, 24 juni 2014

Bijna duizend lopers deden zondag 22 juni mee aan de Rabo Molenloop bij AV Sparta op Sportpark Westvliet aan de rand van Voorburg.

De kinderen op de 1000 en 2,5 km genoten zichtbaar van het rennen. De winnares op de 2,5 km , Donna Polet (met een tijd van 10.12), vond het vooral gezellig om met zijn allen te lopen, terwijl winnaar Tim Cats genoot van alle aanmoedigingen. Hij kwam met een flinke voorsprong over de finish in 8.44.

Om 12.00 en 12.10 uur geeft burgemeester Van der Sluijs het startschot voor de 10 en 5 km. Op deze afstanden komen veel deelnemers bezweet en vermoeid over de finish. Het lopen in de warmte valt hen zwaar. Dat geldt niet voor de winnaar op de 10 km Stanislas Talonsti van AV Sparta. Hij komt binnen in 34.05 en ervoer de wedstrijd als een relaxte trainingsloop. “Het parcours was mooi en het weer goed. Ik kom volgend jaar weer”, belooft hij. Dyny Bosker, winnende vrouw op de 10 km, vindt het parcours ook mooi en afwisselend. “Je loopt langs water, door een park, langs een molen en mooie huizen.” Zij finishte in 42.28. “Ik had gehoopt het baanrecord te kunnen breken, maar dat is me helaas niet gelukt.” Voor de snelste loper en loopster uit de gemeente Leidschendam – Voorburg is een extra prijs beschikbaar: een dinerbon van restaurant Fratelli. Deze bonnen gaan naar Joeri Borgstein en Sarah Bent, beiden uit Voorburg.

Op de 5 kilometer met een sterk groeiend aantal (jonge) deelnemers (253 dit jaar) was Bouke de Loos van Haag Atletiek de beste man met 17.48, terwijl Nicolet Timmers als eerste vrouw in 23.44 over de eindstreep kwam. De wisselbeker voor teams op deze afstand ging naar een dameselftal van voetbalvereniging RKAVV uit Leidschendam, dat met hun gezamenlijke deelname het seizoen feestelijk afsloot.

Tussen de wedstrijden tekenden Jetteke Sjouke van zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid en de voorzitter van AV Sparta Voorburg Helen Gonzales een mooi sponsorcontract. Zorg en Zekerheid wil zowel de Rabo Molenloop als de jaarlijkse Light in the Night Kidsrun (een jeugdloop in kerstsfeer) financieel steunen. “Als regionale zorgverzekeraar wil Zorg en Zekerheid graag haar verzekerden gezond houden en krijgen.

Sporten is daarvoor belangrijk”, zo verklaart Jetteke Sjouke. “De Rabo Molenloop en the Light in the Night Kidsrun zijn goede evenementen om kinderen al vroeg te stimuleren om te sporten en daar plezier aan te beleven. Met deze samenwerking helpen Zorg en Zekerheid en AV Sparta elkaar.” 

http://www.voorburgsdagblad.nl/nieuwslijst/10-actueel/4267-veel-animo-voor-rabo-molenloop