AV Sparta / Over AV Sparta / Media / Robin droomt nu al van de Olympische Spelen

Robin droomt nu al van de Olympische Spelen

Robin droomt nu al van de Olympische Spelen

Robin Spoor op weg naar een nieuwe overwinning.

Foto: JD fotografie

Artikel in Zuidwesterkrant, 5 feb. 2014

Atletiekvereniging Sparta Den Haag heeft een talentvolle jeugdafdeling in huis. Zo zijn onlangs tijdens de nationale Indoor Kampioenschappen voor D en C junioren in Apeldoorn maar liefst acht podiumplaatsen en een aantal nieuwe persoonlijke records binnengehaald.

door Rob Schram

Eén van de uitgesproken koplopers in de speciale jeugdige wedstrijdgroep van AV Sparta is Robin Spoor. De 14-jarige leerling 1 KB van het Maris College Kijkduin is in de omgang weliswaar zeer timide, maar haalt op de baan geregeld brutaal zijn prijzen binnen. Zo is hij in Apeldoorn succesvol geweest door in de eerste serie 60 meter horden al zijn persoonlijk record aan te scherpen tot 8.88 seconden om vervolgens in de finale moeiteloos ‘goud’ te pakken. En passant werd de nationale jeugdtitel hoogspringen indoor met 1.65 meter ook een prooi voor hem doordat zijn clubgenoten Geerts en Meershoek niet verder kwamen dan 1.45 meter. Als kers op de taart veroverde Robin bij het kogelstoten nog eens de tweede plaats met 11.76 meter. Gevuld met eremetaal, vertrok Robin vervolgens met zijn enthousiaste ouders huiswaarts.

“Hoewel ik ook gek ben op basketball en voetbal, heb ik vanaf mijn zevende jaar uitsluitend atletiek beoefend”, vertelt Robin. “Daar ben ik aardig goed ben, zo bewijst het feit dat ik inmiddels al ruim dertig prijzen heb binnengesleept. Ondanks dat ik vier keer per week train met mijn vaste maatjes Dennie Tjina en Paul Lim gaat het op school ook prima. Maar over een tijdje denk ik over te stappen naar de meerkamp, een onderdeel dat ik nóg leuker vind. Nee, aan wedstrijden in het buitenland heb ik nog niet meegedaan, maar daar zal het de komende jaren zeker van komen. Mijn uiteindelijk doel is om later deel te nemen aan de Olympische Spelen, daar droom ik nu al van. Maar ik weet dat ik er nog ontzettend veel aan moet doen voordat ik dat doel kan bereiken”.

Vader Marcel, oud-voetballer van Quick Steps en HMSH, luistert lachend toe. “Het was destijds wel even een tegenvaller voor mij dat mijn zoon geen balletje in clubverband ging schoppen. Maar inmiddels heb ik er vrede mee, zeker door de prachtige resultaten die Robin heeft behaald”.

Medailleoogst

Robin is niet het enige talent dat AV Sparta Den Haag herbergt. Bryan Pronk heeft onlangs in Apeldoorn ‘goud’ op 60 meter sprint gewonnen in een nieuw clubrecord van 7.32 seconden. Daarna heeft hij het nog eens dunnetjes overgedaan door het kogelstoten met een nieuw clubrecord (14.63 meter) af te sluiten. Ook Nanah Fung-Loy van de Sparta D-meisjes deed een duit in het zakje door ‘goud’ te pakken op de 60 meter horden in 9.50 seconden en met een kogelstoot van 11.91 meter derde te worden.

Quinten Chambliss behaalde bij het verspringen jongens D een zilveren medaille, terwijl Grace-Ann Pronk bij de meisjes D het clubrecord op de 60 meter sprint verbeterde.

De totale medailleoogst voor de jeugdafdeling C en D van AV Sparta Den Haag  bedroeg dus vijf keer goud, twee keer zilver, één keer brons en vijf clubrecord verbeteringen. Zeker weten dat men in de toekomst nog veel van die jeugdige, speciale wedstrijdgroep zal horen!