AV Sparta / Nieuws / 2022 / Verslag

Vrouwenteam ook volgend seizoen in Derde Divisie

Het vrouwenteam van Sparta heeft in de strijd om promotie naar de Tweede Divisie de zesde plaats behaald: een verdienstelijk resultaat, maar niet voldoende om de Derde Divisie te ontstijgen. Zoë van Dam maakte indruk met een clubrecord op de 3000 meter steeple.

De Sparta-vrouwen begonnen op papier als tiende aan de strijd die de beste vier teams promotie zou opleveren. Een groot deel van de dag zweefden de Spartanen rond plaats vier en vijf, maar uiteindelijk werd het zes. De wens om net als de mannenploeg ook in de Tweede Divisie uit te komen moet een jaar in de ijskast.

Onze vrouwen kunnen niettemin trots zijn op hun eindresultaat in Dordrecht, afgelopen zondag. Deze zesde plaats is de beste uitslag sinds vele jaren. De ploeg bestond uit louter U18-atleten, met uitzondering van Emma Iedema, die op de 1500 indruk maakte door haar pr met meer dan tien seconden scherper te stellen. Ook de andere lange-afstandloper, Zoë van Dam, was in uitstekende vorm. Ze verpulverde op de 3000 meter steeple het clubrecord van Maryse de Boer, die in 2007 tot 14.14 kwam. Zoë sloopte die tijd volledig en kwam liefst 63 seconden eerder over de streep dan Maryse destijds. De klok stopte voor Zoë op 13.11,92. Het was de eerste keer in zeven jaar dat er weer eens een clubrecord bij de senioren sneuvelde. En aangezien Zoë pas eerstejaars U18 is en, belangrijker nog, de smaak van de lange afstand met balken en waterbak flink te pakken heeft, is er volgend seizoen ook weer vuurwerk te verwachten.

Djaya Belfor sleepte veel punten binnen op de 100 meter horden en eindigde tweede in haar race. Dat gold ook voor de 4x400 waarin Djaya samen met Jasmijn Bakker, Dané Goosen en Roshwita Holstein liep.

Over de hele linie leverde de ploeg een solide prestatie af. Met een extra jaar in de benen en met hulp van een aantal aanstormende talenten ziet de toekomst van Sparta's vrouwenploeg er voor volgend seizoen zonnig uit, met als doel om dan wel de sprong naar de Tweede Divisie te realiseren.