AV Sparta / Nieuws / 2022 / Haagse Cross Competitie begint op 27 november

Haagse Cross Competitie begint op 27 november

De Haagse Cross Competitie voor Pupillen en BCD-junioren begint op zondag 27 november in de duinen bij de Laan van Poot. De inschrijving is geopend.

Na de openingscross bij Haag Atletiek gaat de competitie op 11 december verder bij AV ’40 in Delft. Vervolgens is op 8 januari Sparta (Zuiderpark) aan de beurt. De competitie wordt afgesloten op 12 februari bij Olympus ’70 in Naaldwijk.

De opzet van de competitie is als volgt: de winnaar van een cross krijgt 12 punten, de nummer twee 10, de nummer drie 8, en zo verder tot en met nummer tien, die 1 punt krijgt. Elke atleet die finisht krijgt bovendien 1 bonuspunt. Om in aanmerking te komen voor het eindklassement moet een loper aan ten minste drie van de vier wedstrijden hebben deelgenomen. Er is alleen een prijsuitreiking na de laatste cross, op 12 februari bij Olympus ’70.

Gebruikelijk is dat de Mini- en C-pupillen om 12.00 uur als eerste beginnen en dat de laatste categorie (Jongens Junioren CB) rond 14.30 uur starten. Het exacte tijdschema wordt bepaald aan de hand van het aantal aanmeldingen.

Je kunt je nu inschrijven voor de Haagse Cross Competitie

De inschrijving geldt voor de gehele competitie. Afmelden kan per cross. Ongeveer vijf dagen voor elke wedstrijd krijgen de deelnemers een mail met meer informatie.

De inschrijfdeadline voor de eerste cross is 15 november.

Deelname aan de Haagse Cross Competitie is gratis voor leden van AV Sparta.