AV Sparta / Nieuws / 2022 / CD-meisjes naar A-finale, CD-jongens naar B-finale

CD-meisjes naar A-finale, CD-jongens naar B-finale

De Meisjes Junioren C en D hebben zaterdag in Gouda na de derde competitiewedstrijd van dit seizoen de A-finale gehaald. De Jongens C en D deden het ook prima. Zij kwalificeerden zich voor de B-finale.

Voor de meeste spanning zorgden de meisjes C. De ploegleiding had de snelle D-junior Amber Steijn overgeheveld naar het C-team, in een poging om een plaats bij de beste twaalf van Nederland af te dwingen. Dat kon omdat de D's er na twee wedstrijden riant voor stonden en ook zonder Amber de klus wel konden klaren. Het bleek een goede greep: Amber sleepte met 10,65 op de 80 meter veel punten binnen en maakte ook deel uit van de estafettetrein, die verder bestond uit Nubia Belfor, Sanne Hogendorp en Lilly van Bunge, die de 4x80 in 40,85 seconden aflegde. Nubia onderscheidde zich bovendien met 1,55 meter op hoog en 47,04 seconden op de 300 meter horden. Het eindresultaat voor de Meisjes C was de elfde plaats in de eindstand na de drie voorronden, genoeg voor de A-finale.

De Meisjes D hadden zich in april en mei al zo'n goede uitgangspositie verworven, dat de A-finale al bijna een feit was. Op overtuigende wijze handhaafde het team zich op de tweede plaats, achter het Rotterdamse PAC, dat elke maand de voorsprong op de geelzwarten ziet slinken. Dat belooft een hete strijd te worden, straks op 17 september op een nog aan te wijzen locatie. Zaterdag in Gouda blonken Milou Heurter en Eliza van Velthoven uit op de 60 meter horden met respectievelijk 10,05 en 10,27. Ook Famke Wiersma voegde veel punten toe aan het totaal door bij het verspringen liefst 4,84 meter door de lucht te zweven.

De 18e plaats en dus een ticket voor de B-finale in september was de fraaie oogst die de Jongens D binnen sleepten. Roemer van der Wilt en Jarno van der Veen hakten elf en acht seconden van hun pr op de 1000 meter af, sprinter Rik Faber droeg flink bij aan het puntentotaal door in 10,62 seconden de 80 meter te winnen en een pr op hoog (1,35 meter) te springen en Treasure Godwin toonde zich een constante verspringer met een serie die varieerde van 4,41 tot 4,53 meter. Nog belangrijker: de Jongens D lieten over de hele linie niets liggen en toonden aan de afgelopen maanden als team prachtig te zijn gegroeid.

De Jongens C vergezellen de D's in de B-finale. Het team heeft zwaar geleden onder het blessureleed van alleskunner Dominique Tongambou Bouene. Door zijn afwezigheid in wedstrijd 2 en 3 konden de Jongens C de A-finale uit hun hoofd zetten. Des te knapper dat ze als nummer 24 van Nederland de voorronden hebben afgesloten. Zaterdag in Gouda verzamelden de sprinters Benjamin Killeen en Brend Goosen veel punten op de 100 meter. Datzelfde deed Kian Verbaan bij het hoogspringen met 1,55 meter.

Dank aan alle atleten, trainers, ouders en supporters die hebben gezorgd voor drie mooie voorrondewedstrijden. Op naar de finales!