AV Sparta / Nieuws / 2021 / Vier clubrecords voor pupillen

Vier clubrecords voor pupillen

Het eerste indoorweekend in anderhalf jaar heeft bij de pupillen vier clubrecords opgeleverd. Famke Wiersma (2), Danira Reis en Bart Schouten (elk 1) waren daarvoor verantwoordelijk.

Zaterdag stootte Danira Reis (MPA2) in Assendelft de kogel naar 9,13 meter. Dat was 12 centimeter verder dan Nanah Fung-Loy op 26 november 2011 in Dordrecht.

Een dag later verloor Nanah haar MPA2-clubrecord verspringen aan Famke Wiersma, die in Naaldwijk 4,43 meter liet noteren: een verbetering met 5 centimeter. Famke had toch al een goede dag want een uur eerder verpulverde ze het sprintrecord (60 meter) dat op naam stond van Amber Steijn, die op 8 maart 2020 in Apeldoorn de eerste Sparta-pupil was die onder de grens van negen seconden dook. Famke Wiersma klokte zondag 8,70 seconden en dat was 0,23 sneller dan Amber.

Bart Schouten (nog mini!) verbeterde zondag in Naaldwijk het indoorrecord vortex werpen voor Jongens Pupillen C en bracht het op 25,56 meter. Het oude record stond op naam van Sjoerd ten Broek met 17,45 meter.

Het was het laatste weekend om in de oude categorie een record te breken. Vanaf 1 november schuiven alle atleten door naar een hogere categorie.