AV Sparta / Nieuws / 2020 / Nu leverbaar: jaarboek op papier

Nu leverbaar: jaarboek op papier

Het statistisch jaarboek 2019/2020 van Sparta is nu ook beschikbaar in gedrukte vorm. Bestellen kan door een mail te sturen naar woc@avsparta.nl

Een exemplaar kost 5 euro. De oplage is beperkt en op=op.

Alle prestaties van het afgelopen outdoorseizoen 2019 en het indoorseizoen 2019/2020, alle clubrecords en de aller-tijdenranglijsten van de belangrijkste onderdelen bij de pupillen, junioren en senioren. Het staat allemaal in het eerste statistische jaarboek van Sparta.

In de afgelopen 65 jaar hebben velen binnen Sparta zich bezig gehouden met baanuitslagen en –ranglijsten, onder meer Lida Brabers, Henry Haentjens Dekker, Ton de Kleijn en Denny Tjin A-Lim. Dit boekwerk kon alleen tot stand komen door hun jarenlange ijver en toewijding.De clubrecords en jaarranglijsten zijn te vinden op de website van Sparta, maar het samenbrengen van alle lijsten in één jaarboek was nog niet eerder gedaan. Dick Holstein heeft de aller-tijdenranglijsten van de junioren en senioren geactualiseerd en heeft de rankings van de pupillen daar aan toegevoegd: een monnikenwerk waarvoor honderden clubbladen, uitslagenlijsten en jaarboeken van de Atletiek Unie zijn doorgeplozen.

Deze publicatie gaat uitsluitend over de baanatletiek. Er zijn voor zover bekend niet op gestructureerde wijze uitslagen en ranglijsten bijgehouden over de wegatletiek. Dat geldt ook voor de Masters op de baan: geen gestructureerde vastlegging van de prestaties.

De digitale versie van het jaarboek is te vinden op de Statistiek-pagina van deze website:

https://www.avsparta.nl/Wedstrijden/Statistiek