AV Sparta / Nieuws / 2020 / Loopwedstrijd Zuiderpark

Loopwedstrijd Zuiderpark

Na een Springwedstrijd op 2 augustus en een Werpwedstrijd op 22 augustus volgt aanstaande vrijdag het derde deel van het Zomerdrieluik bij Sparta: een Loopwedstrijd met negentien onderdelen.

De wedstrijd begint om 18.00 uur en de laatste start zal, volgens schema, rond 22.00 uur zijn. Het voorlopige chronoloog is hier te vinden:

https://www.atletiek.nu/wedstrijd/chronoloog/33873/

 

 Hieronder staat informatie voor atleten en begeleiders (toeschouwers zijn helaas niet welkom):

Corona-maatregelen

De wedstrijd wordt gehouden volgens het protocol voor baanwedstrijden dat is te vinden op de website van de Atletiek Unie.

Indien je hoest of griepverschijnselen hebt, verzoeken we je niet naar de accommodatie te komen, maar je af te melden. Dat geldt ook als je huisgenoten die verschijnselen vertonen.

Volwassenen worden geacht zich aan de 1,5 meter-regel te houden. Voor junioren geldt dit niet. Tijdens de wedstrijd geldt de 1,5 meter-regel ook niet voor volwassenen.

Zingen, schreeuwen  en luidkeels aanmoedigen zijn niet toegestaan.

 

Regen en onweer

Bij onweer zal de wedstrijd worden gestaakt en pas worden hervat als het onweer voorbij is.

In geval van regen is de kantine geen toevluchtsoord. Neem daarom zelf bescherming tegen de regen mee. De kantine wordt onmiddellijk gesloten zodra blijkt dat de corona-maatregelen daar niet nageleefd (kunnen) worden.

 

Startnummers

De startnummers kunnen worden opgehaald vanaf 17.15 uur. Atleten halen hun nummer op zonder begeleiding. Bij voorkeur neem je het startnummer van je club- of trainingsgenoot ook mee (maar spreek dit wel met elkaar af). Graag zelf veiligheidsspeldjes meenemen. Het startnummer svp niet opspelden bij het secretariaat of in de kantine. Zoek een rustig plekje rond of op de baan.

 

Komen en gaan

Kom niet eerder dan één uur voor je eerste onderdeel naar de baan. Het desinfecteren van de handen bij het betreden van het terrein en de kantine is verplicht. Kom in je sporttenue, de kleedkamers zijn gesloten. Verlaat de accommodatie binnen een kwartier na je laatste onderdeel. Er zijn geen finales en prijsuitreikingen.

Warmlopen in buurt van de finish is niet toegestaan. Uiteraard hinder je geen andere atleten. Gebruik, indien mogelijk, het park voor je warming-up.

 

Tijdschema en serie-indeling

De wedstrijd is doorlopend, dat wil zeggen: een onderdeel begint zodra het voorgaande is afgerond. Houd daar rekening mee in je voorbereiding. Een onderdeel begint in geen geval eerder dan 15 minuten voor de aangegeven tijd in het chronoloog.

De series zijn gebaseerd op de opgegeven pr’s en richttijden. Over de indeling wordt niet gecorrespondeerd of gediscussieerd met de wedstrijdleiding en juryleden.

Je hoeft je niet te melden bij de startcommissaris. Check vlak voor je race Atletiek.nu voor de definitieve serie-indeling, zodat je weet wanneer je aan de beurt bent.

 

Geen na-inschrijving

Er is geen na-inschrijving mogelijk. Zodra de inschrijving is gesloten, is het deelnemersveld definitief. Eventuele gaten in de series worden niet opgevuld. Last-minute verzoeken om een extra onderdeel te mogen doen, worden niet gehonoreerd.

 

Afmelden

Kun je niet deelnemen, dan verzoeken we je om je af te melden. Dat kan door een mail te sturen naar woc@avsparta.nl of een bericht naar 06-53110585.

 

Begeleiders

Kom alleen naar de accommodatie en als dat niet kan: er is maximaal één begeleider per atleet toegestaan. Begeleiders blijven achter de hekken, zij hebben geen toegang tot de baan en het middenterrein.  Toeschouwers (niet-begeleiders) zijn niet welkom.

 

Parkeren

Houd er rekening mee dat parkeren in het Zuiderpark op vrijdagavond een probleem kan zijn. Parkeren kan ook bij de voetbalvelden van HDV/WIK naast de Sport Campus (ingang Melis Stokelaan), of in de woonwijk aan de overzijde van de Melis Stokelaan.