AV Sparta / Nieuws / 2020 / Franziska Burchett en Brett Duff scherpen clubrecord aan

Franziska Burchett en Brett Duff scherpen clubrecord aan

Franziska Burchett en Brett Duff hebben zondag in Amsterdam op de 60 meter hun eigen clubrecord verbeterd. Franziska deed dat bij de Meisjes C, Brett bij de Jongens A.

Franziska Burchett was sinds 15 december al houdster van het clubrecord met 7,93 seconden. In sporthal Ookmeer knabbelde ze daar een fractie van af en bracht de nieuwe toptijd op 7,90. Franziska aast op een podiumplaats tijdens de C-Spelen die op 26 januari in Apeldoorn worden gehouden. Ze staat tweede op de nationale ranglijst van dit seizoen, slechts 0,01 seconde achter Isabel van den Berg van Phanos. Franziska staat op de Nederlandse ranglijst aller tijden inmiddels op een knappe 26e plaats.

Brett Duff liep in Amsterdam twee maal de 60 meter en zette beide keren de klok stil op 6,92 seconden. Dat was 0,02 sneller dan zijn vorige toptijd, die hij op 15 december in Apeldoorn realiseerde. Brett heeft het NK voor A-junioren op 15-16 februari in zijn agenda omcirkelt. Inmiddels is hij op de ranglijst aller tijden op de 60 meter voor A-junioren geklommen naar de 12e plaats.

Bryan Duff liet zien dat hij met een pr op de 60 en 60 horden ook klaar is voor de C-Spelen. Johanna Burchett verbeterde zich op de 60 horden.