AV Sparta / Nieuws / 2020 / Clubrecord verspringen voor Angelo de Nooijer

Clubrecord verspringen voor Angelo de Nooijer

Angelo de Nooijer heeft zondagmiddag het clubrecord verspringen bij de Jongens C gebracht op 6,45 meter. Voor een eveneens opzienbarende prestatie zorgde Ryan Jansen van Scorpio met de beste speerworp aller tijden van een C-junior.

Het clubrecord stond op naam van Clement Lobela met 6,36 meter en stamde uit 2005. Angelo had eerder in dit korte seizoen al 6,20 meter gesprongen. Zondag vloog hij tijdens de Nazomerwedstrijd over de beste sprong van Clement heen en landde op 6,45 meter van de afzetbalk. Extra bijzonder is dat Angelo nog eerstejaars C-junior is; hij heeft het seizoen 2021 nog om zijn eigen record aan te scherpen.

Vorig jaar vestigde hij het clubrecord bij de D-junioren met 5,81 meter. Die enorme progressie is te danken aan de specialisatietraining die Angelo volgt bij remco van Zwol, in aanvulling op zijn reguliere trainingen bij Denny Tjin A-Lim.

Ook Ryan Jansen leverde in het zonnige Zuiderpark een prestatie van formaat. Als tweedejaars C-junior werd deze atleet van Scorpio vorig weekend al Nederlands kampioen speerwerpen bij de U18 (de voormalige B-junioren). Zondag landde de 600 gram zware speer pas na 66,74 meter. Dat is de beste prestatie die ooit in Nederland is geleverd. Op de ranglijst aller tijden heeft Ryan de eerste plaats overgenomen van Gabriel Emmanuel die twee jaar geleden 64,54 meter liet noteren.