AV Sparta / Nieuws / 2020 / C-Spelen Indoor: zes medailles en een clubrecord

C-Spelen Indoor: zes medailles en een clubrecord

De C-Spelen Indoor hebben zondag voor Sparta zes medailles opgeleverd: Angelo de Nooijer (goud en zilver), Franziska Burchett (goud), Bryan Duff (twee keer brons) en Charissa Boeters (brons) zorgden voor het eremetaal. Franziska kroonde zich met een fenomenale race op de 60 meter bovendien tot de snelste juniore uit de Sparta-historie.

In de aanloop naar de C-Spelen (het officieuze NK voor C-junioren) had Franziska last van een opspelende lies, maar op de wedstrijddag in Apeldoorn was daar niets meer van te merken. In de voorronde hield al halverwege de 60 meter in en liep toch nog 8,11. In de halve finale evenaarde ze haar eigen clubrecord (7,90) zonder dat ze zich tot het uiterste hoefde in te spannen. In de finale had Franziska een prima start. Met haar rivale Isabel van den Berg van Phanos ging ze tot halverwege gelijk op en daarna kwam de genadeloze versnelling waarop ze patent heeft: 7,76 seconden op de klok en de gouden medaille in de tas. Het is de achtste tijd aller tijden bij de Meisjes C.

Franziska's tijd is een clubrecord, niet alleen voor C-junioren. Het clubrecord voor B-junioren, dat sinds 28 februari 2015 met 7,77 in handen was van Maayke Tjin A-Lim, sneuvelde ook. Die tijd van Maayke was tevens het record voor A-junioren. Daarmee is Franziska nu de snelste juniore op de 60 meter in de historie van Sparta. Alleen Martha Derby, Tilly Verhoef en Lilian van der Ham legden de  indoorsprint ooit sneller af, maar zij waren senior toen ze hun toptijd liepen.

Angelo de Nooijer maakte zijn favorietenrol bij het verspringen volledig waar. Met 5,95 meter in zijn tweede poging won hij de finale ruimschoots. Het clubrecord van Jeroen Boumans uit 2010 is Angelo (eerstejaars Jongens C) nu op 11 centimeter genaderd. Op de 60 meter pakte hij zilver met een tijd van 7,53 seconden. Dat was het maximaal haalbare, want Jozuah Revierre van PAC was met 7,31 oppermachtig.

Bryan Duff vulde zijn toch al volle prijzenkast aan met twee bronzen medailles. Bij het verspringen kwam hij 3 centimeter tekort voor het zilver, Bryan spong 5,27 meter. Op de 60 meter vocht hij zich naar de derde plaats met 7,83 seconden. Er had ook op de 60 meter horden een medaille in gezeten, als Bryan niet in de halve finale over de eerste horde was gestruikeld.

Een verrassing was de bronzen medaille die Charissa Boeters veroverde. In de kwalificatie had ze aan één sprong (4,83 meter) voldoende om de finale te bereiken. In de eindstrijd had ze vervolgens slechts één gelding jump nodig om derde te worden: 4,93 meter, een persoonlijk record. 

Sparta vaardigde afgelopen weekend naar de CD-Spelen in totaal 29 atleten af, het grootste aantal in jaren en met zeven medailles als oogst. Dank aan alle trainers, ouders en andere supporters die deze grote groep hebben ondersteund.