AV Sparta / Nieuws / 2020 / AV Sparta atleten training weer na versoepeling coronamaatregelen

AV Sparta atleten training weer na versoepeling coronamaatregelen

Ook de AV Sparta atleten gingen vanwege het Corona-virus sinds 13 maart j.l. gebukt onder de intelligente lockdown.

image0

Ondanks het feit dat de meeste atleten solo - al dan niet op LAT-basis - hun kilometers maakten en zodoende in goede conditie bleven, werd het sociale aspect gemist. Want, zeg nou zelf, niets is toch fijner dan tijdens het lopen gezamenlijk de week door te nemen. En wat te denken van de op- en aanmerkingen van de trainer coach tijdens de trainingen, die de groep zodoende tot nog betere prestaties weet te brengen; ook dat hebben we bijna 2 maanden moeten missen.

Hoe welkom was het besluit van de regering - op basis van het advies van het Outbreak Management Team - dan ook om tot een versoepeling over te gaan!

Voor AV Sparta betekent dit dat vanaf 11 mei ook atleten boven de 18 weer gezamenlijk mochten trainen.

In Westvliet stonden op 11 mei omstreeks 20:15 uur al vele 18-plussers te trappelen om weer collectief aan de slag te gaan. Ze moesten echter even geduld hebben, want om veiligheidsredenen ging het hek pas om 20:30 uur open. De jeugd, die voorafgaand trainde, moest namelijk via een andere weg de atletiekbaan verlaten om contacten tussen de verschillende groepen te voorkomen.

image1
image2

Maar toen de gedreven atleten na een inleidend praatje van trainer coach Theo Sijbrandij het oranje rubber eindelijk weer onder de voeten voelden, sprongen en huppelden ze als jong vee aan het begin van de lente de baan over......het hardloopvirus zullen we maar zeggen.

image3