AV Sparta / Nieuws / 2019 / Zilver voor Angelo de Nooijer op NK Meerkamp

Zilver voor Angelo de Nooijer op NK Meerkamp

Op overtuigende wijze heeft Angelo de Nooijer afgelopen weekeinde in Zoetermeer de zilveren medaille behaald op het NK Meerkamp voor D-junioren.

Angelo begon de zevenkamp op zaterdag met een persoonlijk record op de 80 meter. Zijn tijd van 9,82 seconden was de tiende tijd aller tijden. Het clubrecord van Bryan Pronk, die in 2014 slechts 0,04 seconden sneller was, bleef nog net buiten bereik. Na een prima serie bij het verspringen, met 5,71 meter als beste, was Angelo ontevreden met zijn prestatie bij het speerwerpen. Hij wiep de ijzeren staaf 34,19 meter ver en dat was ruim tien meter onder zijn pr. Niettemin stond de tweedejaars D-junioren na de eerste dag bovenaan in het klassement.

De tweede dag opende Angelo met een sensationele prestatie (12,56 seconden) op de 80 meter horden. In de Sparta-historie waren er ooit slechts vijf D-junioren sneller dan hij, hoewel hij vrijwel nooit op dit onderdeel traint. Gesterkt door deze opsteker volgde bij het hoogspringen een evenaring van zijn pr: 1,55 meter. Een medaille gloorde al aan de horizon, maar zijn twee minst goede onderdelen, kogel en 1000 meter, moesten nog komen. Met een stoot boven de 10 meter en een pr op de slotafstand, scoorde hij uiteindelijk een schitterend puntentotaal: 4.504, goed voor een mooie zilveren medaille. Slechts Bryan Pronk (4.779 in 2012) en Robin Spoor (4.680 in 2013) waren Spartanen met een hogere eindscore op de meerkamp voor Jongens D.