AV Sparta / Nieuws / 2019 / Verslag

Indoorrecord voor Franziska Burchett en Brett Duff

De eerste grote wedstrijd van het indoorseizoen heeft twee clubrecords opgeleverd. In Apeldoorn leverden Franziska Burchett en Brett Duff zondag een topprestatie op de sprint.

Franziska dook drie weken geleden in Assendelft op de 60 meter voor het eerst onder de grens van acht seconden. Ze liep toen 7.98. Dat was destijds al een clubrecord bij de Meisjes Junioren C. Afgelopen zondag lukte het haar zelfs twee keer om nog sneller te zijn Bij haar eerste race stopte de klok op 7.97 en in de finale op 7.93. Met dat mooie resultaat voert ze de nationale ranglijst van dit seizoen aan. Franziska werkt toe naar het hoogtepunt van haar seizoen: de C-Spelen op 26 januari in Apeldoorn.

Brett Duff (Jongens Junioren A) had zich voorgenomen om de 60 meter in minder dan zeven seconden af te leggen. Hij slaagde in zijn missie door in de voorronde 6.98 te lopen. In de finale scherpte hij die tijd aan tot een knappe 6.94. Bretts grote doel voor 2020 is kwalificatie voor het WK Onder 20 dat in de zomer in Kenia wordt gehouden. Om zich te plaatsen dient hij wel aan de zeer pittige eis van 10.45 op de 100 meter te voldoen.

Het clubrecord dat Brett op de 60 meter vestigde was in handen van Netanel Dorothea die op 6 januari van dit jaar 7.01 liet noteren. Netanel is inmiddels neo-senior en zette zondag in het Omnisports net als Brett 6.94 neer. Beiden behoren nu tot de snelste senioren die Sparta ooit op de 60 meter heeft gehad. De top 6 ziet er zo uit:

6.70 Virgil Spier

6.7h Theo Kuijvenhoven

6.7h Chris Leeuwenburgh

6.7h Jan Harland

6.94 Brett Duff (JA)

6.94 Netanel Dorothea

Bij de handtijden moet volgens de internationale richtlijnen 0,24 seconden worden opgeteld om ze te kunnen vergelijken met elektronische tijden.