AV Sparta / Nieuws / 2019 / NK Estafette: vier keer zilver, twee keer brons

NK Estafette: vier keer zilver, twee keer brons

De NK Estafette in Amstelveen leverde Sparta het afgelopen weekend zes medailles op: vier keer zilver, twee keer brons.

De zaterdag werd geopend door een combinatieteam van C- en B-pupillen op 10x40 meter. De Sparta-ploeg beschikte over veel snelheid en wisselde foutloos, met de tweede plaats als beloning.

Zilver was er ook voor de Meisjes Mini, al waren de verschillen met de overige teams zeer klein. De Sparta-meisjes hadden een clubrecord nodig om in de prijzen te vallen.

De Meisjes Pupillen C kregen de bronzen medaille omgehangen na een mooie race waarbij ze het zilver op slechts 0,14 seconden misliepen.

Na de jongste atleten was het tijd voor de oudsten: de Sparta Mannen Masters van de trainingsgroep van Hans de Vries deden voor het eerst mee. De wissels waren probleemloos en aan de finish lag de verdiende bronzen medaille.

De tweede dag werd ontsierd door eindeloze regenbuien. De barre omstandigheden verhinderden de Jongens Junioren D niet om zilver te grijpen op de 4x80 meter en de Zweedse estafette, opvallend genoeg exact hetzelfde resultaat als een jaar eerder. Het team bestond uit Angelo de Nooijer, Bryan Duff, Beni Bankazi Mbuangi en Dominique Tongambou Bouene.