AV Sparta / Nieuws / 2019 / Jongens D achtste in competitiefinale

Jongens D achtste in competitiefinale

De Jongens D zijn zaterdag in Vught achtste geworden in de competitiefinale. Dat was het hoogst haalbare, omdat Bryan Duff helaas niet kon meedoen.

Toen zaterdagochtend in alle vroegte de melding kwam dat Bryan door ziekte niet in staat was om deel te nemen, ging er een streep door de ambitie om het podium te halen. Van Bryan werden veel punten verwacht op kogel, 80 en 80 horden. Aan het eind van de dag kwamen de Sparta-jongens die punten te kort om derde of zelfs tweede te worden.

De estafetteploeg met Brend Goosen, Constantijn Klomp, Beni Bankazi Mbuangi en Dominique Tongambou Bouene liet zich door de afwezigheid van Bryan niet ontmoedigen en knalde op de 4x80 meteen met goede wissels naar 44,61 seconden. Nog nooit waren ze in deze samenstelling sneller geweest. Het was de voorbode van een dag waarop de geel-zwarten het maximale eruit haalden. Beni en Joshua gooiden beiden een pr op discus, waarna Joshua ook zijn beste prestatie op kogel verbeterde. Jaro van der Lugt verbeterde zich bij het verspringen met 10 centimeter en Dominique zette een nieuw pr op de 80 horden neer. Brend sprintte op de 80 eveneens naar een nieuw pr.

In de namiddag waren alle ogen gericht op Angelo de Nooijer. Eerder op de dag had hij op hoog zijn pr (1,55 meter) geëvenaard en op een haar na de 1,60 meter gemist. Op de 80 meter liet Angelo zien de beste sprinter van Nederland bij de D-junioren te zijn. Hij stormde over de finish en zag op de klok een ongelooflijk 9,70 seconden staan. Helaas werd die gecorrigeerd naar 9,84, exact gelijk aan zijn pr.

Nog vol adrenaline van de sprint begon Angelo aan het verspringen. In zijn derde poging landde hij op precies 5,81 meter van de balk een clubrecord! Ook zijn laatste sprong mocht er zijn: 5,79.

Met een clubrecord, acht pr’s en twee pr-evenaringen heeft het jongenteam van Sparta alles eruit gehaald. Achtste van Nederland is een prima resultaat.