AV Sparta / Nieuws / 2019 / Clubrecord Angelo de Nooijer

Clubrecord Angelo de Nooijer

Angelo de Nooijer sprong afgelopen zaterdag tijdens de competitiefinale in Vught 5,81 meter en dat betekende een clubrecord voor D-junioren!

Het oude record stond op naam van Clement Lobela, die op 5 oktober 2003 tijdens de clubkampioenschappen zweefde naar 5,67 meter. Angelo benaderde die topsprong vorige week bij de D-Spelen in het Olympisch Stadion tot op drie centimeter. Zaterdag in Vught begon hij zijn serie met 5,28 meter, gevolgd door 5,50. Daarna ontstond verwarring over de derde sprong: Angelo en omstanders dachten 5,81 te horen van het jurylid maar op het formulier werd 5,51 genoteerd. Toen de Sparta-junior in zijn laatste vlucht landde op 5,79 meter van de balk, was het clubrecord hoe dan ook van hem. Uiteindelijk werd de 5,81 meter toch goedgekeurd, zodat die afstand nu in de boeken gaat als het record.

Clement blijft vooralsnog in de Sparta-historie wel de beste verspringer bij de C-junioren, met 6,36 meter. Angelo heeft tot en met de clubkampioenschappen van 2021 de tijd om daar op te jagen.