AV Sparta / Nieuws / 2018 / Ouder/kind-wedstrijd op Tweede Pinksterdag

Ouder/kind-wedstrijd op Tweede Pinksterdag

Op Tweede Pinksterdag, 21 mei, is het zover: de ouder/kind-wedstrijd op onze baan in Het Zuiderpark. Hier vindt u meer informatie over de wedstrijd.

Het programma ziet er als volgt uit:

10.15 uur Korte toelichting voor begeleiders van de groepen en uitdelen startlijsten
10.25 uur Begin warming up voor kinderen
10.30 uur Toelichting voor ouders
10.35 uur Warming up voor ouders (sluiten aan bij kinderen)
11.00 uur Begin meerkamp
13.50 uur Einde meerkamp
14.15 uur Estafette 2x400 meter (pupillen Mini, C en B)
14.20 uur Estafette 2x400 meter (pupillen A)
14.25 uur Estafette 2x400 meter (junioren)
14.35 uur Prijsuitreiking

Het tijdschema van de meerkamp (zeven blokken van 20 minuten) staat online en is te vinden op Atletiek.nu: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/chronoloog/24008/

U kunt zoeken op naam en vervolgens kiezen voor 'Tijdschema'. Dan ziet u uw eigen schema. Let op: Atletiek.nu kent geen vortexwerpen voor volwassenen; overal waar ‘speer’ staat, dient u ‘vortex’ te lezen.

De uitslagen zullen zo snel mogelijk worden gepubliceerd op Atletiek.nu.

Opzet meerkamp

Alle ouders en kinderen doen een meerkamp met vijf onderdelen: 60 meter, 60 meter horden (lage horden), vortex werpen, kogelstoten en verspringen. Dat gebeurt in blokken van twintig (of 25) minuten. De prestaties leveren elke deelnemer punten op volgens de telling van de Atletiek Unie. Er is geen individueel klassement, maar er zijn alleen duo-klassementen, vier in totaal: moeder/dochter, moeder/zoon, vader/dochter, vader/zoon. Atletiek.nu geeft wel individuele klassementen per categorie, maar die tellen voor deze wedstrijd niet. Omdat het een officieuze, onderlinge wedstrijd is, tellen persoonlijke records evenmin.

Hoe werkt het duo-klassement? Stel: een moeder doet mee met haar zoon en dochter. Dan worden haar meerkamppunten opgeteld bij de punten van haar dochter voor het moeder/dochter-klassement en bij de punten van haar zoon voor het moeder/zoon-klassement. In dit voorbeeld doet de moeder dus mee in twee klassementen.

De klassementen zijn een aardigheidje. Belangrijker is dat we er een gezellige en sportieve dag van maken en dat iedereen zonder blessures het einde van de dag haalt.

Estafette

Na de meerkamp wordt de wedstrijd afgesloten met een estafette 2x400 meter. De ouder loopt de eerste volle ronde van 400 meter en geeft bij de finish het estafettestokje over aan het kind. Heeft de ouder twee kinderen, dan loopt hij/zij met twee estafettestokjes. Hier onderscheiden we drie categorieën, op basis van de leeftijd van de kinderen: de jongste pupillen, de A-pupillen en de junioren. Er wordt gelopen in drie series. Heeft u kinderen in meer dan één categorie, dan mag u kiezen in welke serie u loopt, maar het kind dat niet in de juiste categorie loopt, doet buiten mededinging mee (bij voorbeeld: een junior die meeloopt met de A-pupillen, kan niet in de prijzen vallen).

Hulp en begeleiders

Omdat we in totaal ruim 160 deelnemers verwachten, is er veel hulp nodig om de wedstrijd goed te laten verlopen. We hebben daarom per groep drie ouders tot ‘begeleider’ benoemd (zij doen zelf uiteraard gewoon mee aan de wedstrijd). We hebben veelal gekozen voor ouders die al jurylid zijn of van wie de kinderen regelmatig aan wedstrijden meedoen. Wat houdt het in? De begeleiders zorgen ervoor dat de startlijsten worden bijgehouden en dat de prestaties worden genoteerd. Het is nadrukkelijk de bedoeling dat alle deelnemers van de groep helpen met harken van de verspringbak, terugrollen van kogels, opnemen van tijden, etc.

Om 10.15 uur kunnen de begeleiders zich melden (of: één afgevaardigde per groep). Zij krijgen dan de startlijsten en één A4-tje met korte instructie van de onderdelen.

Prestaties meten

Er is geen elektronische tijdwaarneming. De tijden op de 60 meter en 60 meter horden worden met de hand geklokt. Bij het verspringen en kogelstoten wordt de afstand op 10 centimeter nauwkeurig bepaald, bij het vortexwerpen op 50 centimeter nauwkeurig.

Kogelstoten: mannen stoten 4 kg, vrouwen 3 kg, pupillen AB en junioren 2 kg; pupillen mini en C stoten een medicienbal.

Bij de estafette geldt: geen tijdwaarneming; wie het eerst over de finish komt, wint.

Trainingsgroep

Sommigen van u hebben de afgelopen week de speciale ouder-trainingen meegemaakt. De trainer, Hans de Vries, is dat zo goed bevallen dat hij voorstelt om er een wekelijkse training van te maken. Indien u daarvoor belangstelling heeft, kunt u dat ons laten weten. Bij voldoende interesse is er een nieuwe trainingsgroep op dinsdag van 19.00 tot 20.00 uur.

Afmelden

Mocht u niet kunnen deelnemen, dan horen we dat graag zo snel mogelijk, omdat uw afmelding gevolgen kan hebben voor de indeling van de groepen. Afmelden kan door een mail te sturen naar woc@avsparta.nl of een bericht naar 06-53110585ht naar 06-53110585