AV Sparta / Nieuws / 2018 / Atleten bereiden zich voor op wedstrijdseizoen

Atleten bereiden zich voor op wedstrijdseizoen

Atleten bereiden zich voor op wedstrijdseizoen

Vrijdag 9 maart ging een groep van 9 atleten (Voorburg en Zuiderpark) en 2 trainers op weg naar Schoorl voor een pittig, maar vooral ook gezellig, trainingsweekend.

Toen iedereen vrijdagavond zijn bed had opgemaakt was het meteen tijd voor de eerste training; een kort duurloopje naar de klimduin en terug. Ook de trainers liepen mee, wat nog best tegen bleek te vallen… Na een lekkere douche kwamen de kaarten tevoorschijn en na een aantal spelletjes was het tijd om te gaan slapen. 

IMG-20180310-WA0032

Zaterdagochtend waren we te gast bij AV Hylas in Alkmaar. Na de warming-up werd de groep in drieën gesplitst; verspringen, sprinten en MILA. Martijn ging met Remco aan de slag in de verspringbak, de MILA lopers kregen een pittig loopprogramma en de sprinters gingen aan de slag met starten in de bocht. Na de training was het tijd voor de lunch; Pannenkoeken van Denise!

IMG-20180311-WA0013

In de middag was het tijd om de duinen in te gaan. Na een kort core programma, oefeningen en sprintjes was het tijd voor het hoogtepunt van de dag: de duintrap van Schoorl. Alle atleten bedwongen deze bovenbenen killer maar liefst 3x, met de fitheid was duidelijk niets mis! Thuis gekomen gingen Remco en Denise aan de slag met het avondeten. ’s Avonds werd de algemene kennis van iedereen nog even op de proef gesteld met een aantal rondjes “ik houd van Holland” en “30 seconds” en daarna was het weer tijd om naar bed te gaan. 

Zondag mocht er uitgeslapen worden en na een goed ontbijt was het tijd om een rondje los te gaan lopen. Helaas werkte het weer niet mee, maar toch werd er dapper doorgelopen. Thuis gekomen werd duidelijk dat de vermoeidheid toch wel toe begon te slaan. Na een goede lunch, en voor sommigen een power nap, werd het tijd voor de laatste training van het weekend; de klimduin. Onderaan de heuvel werden de tactieken besproken; kleine stappen, ritme houden en goed met je armen blijven zwaaien! Met het laatste beetje energie werd de duin 3x (!) bedwongen. 

Als trainers kunnen we terugkijken op een super geslaagd weekend en wat ons betreft gaan we dit zeker vaker doen!

Arvid & Remco