AV Sparta / Nieuws / 2017 / Workshop Yoga voor hardlopers

Workshop Yoga voor hardlopers

Wil je je hardloopprestaties verbeteren?
Meer ontspannen en blessurevrij hardlopen?
Dan is deze workshop iets voor jou!
Zaterdag 23 september
van 9.30 tot 11.30 uur
Sparta Westvliet

Ervaring met yoga is niet nodig.

Yoga4running

In deze workshop van 75 minuten laat Mathilde Saadhoff je kennis maken met de voordelen van yoga specifiek voor hardlopers. Yoga4running leert je heel bewust en rustig te luisteren naar je lichaam waarbij je de onbalans en kleine ongemakken eerder herkent en blessures kunt voorkomen.

 
Door Yoga oefeningen creëer je kracht en souplesse in je spieren en gewrichten, precies daar waar het voor hardlopers (andere atleten) het meest van belang is. Zo werken we aan ‘core’ stabiliteit en kracht in armen en benen. Ook besteden we aandacht aan het soepel maken van de spieren die bij hardlopers het meest worden belast zoals heupflexoren, hamstrings, quadriceps en kuiten. Hierdoor houd je je lijf gezond en krachtig. Door de balans terug te brengen in je lichaam zal je efficiënter lopen en voorkom je blessures.

 
Yoga verbetert ook het algemene bewust zijn van je lichaam. Hierdoor zal je merken dat je beter om kan gaan met vermoeidheid tijdens het hardlopen. En door gericht gebruik te maken van je ademhaling, kun je zelfs de verzuring in je spieren vertragen. Dit alles helpt je met plezier, efficiënter en blessure vrij te sporten.

 
Na de workshop heb je meer kennis over welke oefeningen je kunt doen om je sportprestaties en houding te verbeteren en je bewuster te zijn van je lichaam en ademhaling. Je bent heerlijk ontspannen na de inspanning.

 
Je kunt je per mail opgeven bij Niek Joanknecht: jovie@telfort.nl

 
De kosten bedragen € 5,00 over te maken op:
Bankrekening nr. NL69 RABO 0365 9156 96
Ten name van D. Joanknecht te Voorburg onder vermelding van “yoga4running”

 
Let op, het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij!