AV Sparta / Nieuws / 2017 / Sparta blinkt uit op eerste dag NK Estafette: acht medailles

Sparta blinkt uit op eerste dag NK Estafette: acht medailles

Sparta beleefde zaterdag een schitterende eerste dag op het NK Estafette. De pupillen veroverden drie keer goud, één keer zilver en twee keer brons. De Jongens Junioren B en de Mannen Senioren voegden daar twee bronzen plakken aan toe.

Op de baan van AV Startbaan in Amstelveen begon de dag voor Sparta meteen goed met een verrassende bronzen medaille op de 10x40 meter voor de Mini/C/B-combinatie. Dat gaf vertrouwen voor de 10x60 meter van de A-pupillen, waarbij Sparta een sterk team op de been kon brengen. De wissels gingen foutloos tot de laatste: het resultaat was de vijfde plaats en dat was minder dan op was gehoopt en gerekend.

Nieuw op het programma waren de estafettes voor de Mini’s. Sparta sloeg toe met een zilveren plak voor de jongens en een bronzen voor de meisjes, die als vierde over de finish snelden maar het geluk hadden dat De Spartaan werd gediskwalificeerd.

Na de mini’s zorgden de Meisjes C voor de verrassing van de dag. Amber Steijn, Milou Heurter, Saar van Rossum en Eliza van Velthoven was het beste treintje in een veld van 15 teams. Trots klommen ze op de hoogste trede van het podium.

Niet veel later stonden de Jongens A-pupillen op datzelfde treetje met de bloemen te zwaaien. Mika Liefrink en Beni Bankazi Mbuangi trokken het team op gang, waarna het razendsnelle duo Angelo de Nooijer en Bryan Duff de overwinning – in een veld van 22 teams – veiligstelde. Angelo en Bryan werden ook kampioen op de speciale estafette, ditmaal geassisteerd door Amber Steijn (snelste C-pupil) en Inayah Hitzert (beste B-pupil), die beiden ijzersterk liepen.   

Alle teams bij de 4x40/4x60 eindigden in de top 10, een prachtige prestatie! Het oefenen op de wissels in de weken naar aanloop van het NK, wierp duidelijk vruchten af.

Tussen de pupillennummers door wonnen de Jongens Junioren B van Sparta brons op de 4x100 meter en pakten de Mannen Senioren ook brons op datzelfde onderdeel. Een prachtige, succesvolle dag voor Sparta.

De uitslagen zijn hier te vinden: http://www.avstartbaan.nl/nek2/index.php/uitslagen-actueel

De foto's zijn hier te vinden: https://photos.app.goo.gl/iGX85zgswAqsihCt2